ep bitcoin
CC/FLICKR/ANTANA

El principal regulador financer del Regne Unit (FCA, per les sigles en anglès) ha advertit de l’"alt risc" que suposa l'ús de moneda digital (ICOs, oferta inicial de moneda virtual) com a mecanisme per obtenir fons al tractar-se d'una "inversió especulativa".

"Abans d'invertir en ICOs s'ha de ser conscient dels riscos involucrats i cal fer una investigació completa del projecte específic. Només s’ha d'invertir en un projecte ICO si és un inversor experimentat, alhora que confia plenament en la qualitat del propi projecte i està preparat per perdre completament la seva inversió", ha asseverat el regulador.

En aquest sentit, ha explicat que els riscos que presenta aquest mecanisme d'obtenció de fons són, fonamentalment, la inexistència de regulació i protecció per als inversors, la vulnerabilitat del seu valor, el frau potencial i l'alta probabilitat de perdre tot l’invertit.

Aquest anunci es produeix una setmana després que el Banc Popular de la Xina hagi prohibit que les empreses i individus del país realitzin col·locacions de monedes virtuals com a mètode per finançar-se, de manera que ara es considera com una recaptació il·legal de fons.

De la mateixa manera, la presidenta del Banc de Rússia, Elvira Nabiullina, reflectia recentment la seva desconfiança respecte a les ICOs, i declarava que "l'ús de les monedes digitals com un substitut del ruble en l'adquisició de béns i serveis té el risc d'afeblir la circulació de diners. No es permetrà l'ús de moneda digital com diners substitut".

Al contrari, el ministre rus de Finances, Anton Siluanov, anunciava que estava treballant en un projecte de llei per a la regulació i legalització d'aquest mercat el 2018.

Les ICOs són una nova eina de recaptació de fons que negocia futures monedes digitals a canvi de monedes digitals existents de valor líquid immediat, com a Bitcoin o Ethereum.

En invertir en una ICO s'adquireixen "cupons digitals" emesos a través de la tecnologia blockchain (registre públic), cosa que el fa fàcilment intercanviables i, a diferència de les accions tradicionals, no confereixen els drets de propietat.

Noticias relacionadas

contador