dl hong kong city street night taxi shopping neon signs pedestrians hang seng index hong kong dollar hkd special administrative region generic pexels
Sharecast / Jimmy Chan via Pexels

El rebot que experimenta l'índex Hang Seng de Hong Kong aquesta setmana només se sostindrà si les autoritats xineses anuncien mesures fiscals més efectives.

Així ho creu Julius Baer, que considera que les notícies que s'han conegut aquests dies i que han impulsat les borses xineses no són suficients per mantenir els avenços en els índexs.

"Fins que vegem plans d'estímul més agressius per a l'economia, mantenim la nostra darrera opinió que el mercat xinès probablement ha iniciat un procés de fons, però que un repunt sostingut encara no és imminent", explica Richard Tang, analista de renda variable asiàtica de Julius Baer.

Tang afegeix que hi ha un nivell de resistència tècnica als 17.000 punts per al Hang Seng. "Dins del mercat, mantenim la nostra preferència per accions que paguen dividends i accions d'empreses estatals", apunta.

ELS ÚLTIMS ANUNCIS

Diverses notícies positives estan impulsant aquesta setmana els guanys als índexs xinesos. En primer lloc, el mercat especula que l'equip nacional (un grup d'empreses vinculades a l'Estat que de vegades compra accions i altres actius a petició del Govern) podria estar comprant, atesa una sobtada explosió en el volum de negociació dels fons cotitzats a la borsa. En segon lloc, encara que la conferència de premsa dels funcionaris del Banc Popular de la Xina (PBoC) va lliurar missatges en gran mesura en línia amb les expectatives, es va anunciar una reducció en la taxa de reserva (RRR) dels bancs més gran del esperat. En tercer lloc, els responsables de les polítiques van anunciar una nova política que permet als desenvolupadors utilitzar préstecs bancaris recolzats per les seves propietats comercials per pagar préstecs i bons existents.

"En comparació amb els mesos anteriors, aquesta ronda de polítiques és molt més forta i intensa, per la qual cosa és probable que sigui efectiva per marcar un punt baix al mercat", afirma l'expert. Dit això, la majoria d'aquestes polítiques se centren al mercat de valors, mentre que les mesures fiscals o administratives adreçades a l'economia segueixen sent lleugeres.

Noticias relacionadas

contador