• La política centralitzada s'hauria d'aplicar a tots els països, especialment a l'Eurozona
foto  1
Flossbach Von Storch

La gestora Flossbach von Storch ha assenyalat que el problema de Catalunya i la seva petició d'independència és un advertiment per a una política centralitzada més àmplia. La gestora ha posat de manifest la diferència entre Alemanya i Espanya. Tobias Schafföner, analista, explica que després de les eleccions, el país germànic està unit, mentre que una regió espanyola demana la independència.

L'analista de Flossbach von Storch apunta que les eleccions alemanyes es podrien interpretar com una nació dividida, tot i que és una mica exagerat, els alemanys estan celebrant la seva unitat. "Mentre això passa, molts catalans lluiten pel contrari", assenyala Schafföner, així afegeix que estan expressant el desig d'enfortir la seva independència i prendre decisions de forma més propera a la població.

"Això hauria de considerar-se també com una advertència d'una política de centralització més àmplia. Això s'ha d'aplicar als països individuals i especialment a l'Eurozona", explica l'analista Tobias Schafföner.

LA PARITAT DE L'EURO, LLUNY

D'altra banda, l'analista també ha assenyalat que la paritat de l'euro i el dòlar està lluny, segons ha afegit que en el llarg termini l'euro se situarà als 1,25-1,30 dòlars, "ha de poder defensar aquest nivell durant un període llarg". Tanmateix, perquè això succeeixi, a part de millorar econòmicament, l'Eurozona ha d'aconseguir una major estabilitat política, cosa que, assegura, no es pot aconseguir sense una integració de la política fiscal.

Així mateix, apunta que "donat el nou augment dels desafiaments polítics a l'Eurozona, les cobertures del dòlar nord-americà ja no semblen oportunes a taxes de canvi de l'euro més altes d'1,2 dòlars".

Pel que fa al mercat, Tobias Schafföner explica que la fortalesa recent de l'euro i la debilitat del dòlar nord-americà no tenen un efecte significatiu en el rendiment del mercat d'accions. De fet, afegeix que han influït més els tipus baixos d'interès i el creixement econòmic.

Així, apunta que el mercat seguirà pujant sense que l'afecti la volatilitat. A més, assegura que només un augment dramàtic al nivell de les tipus o una disminució de les valoracions de les accions podria afectar el rendiment de la borsa. "Actualment aquests dos escenaris són altament improbables", comenta.

Noticias relacionadas

contador