criptomonedas oficiales 1024x768

Renta4, Onyze i AllFunds Blockchain han tancat el primer fons d'inversió espanyol criptovaloritzat de la història després de quatre mesos de treball conjunt en el marc del primer sandbox regulatori espanyol, juntament amb la CNMV i el Banc d'Espanya. S'han liquidat els fons de les participacions criptovaloritzades i la valoració unànime és “molt positiva”, segons informen mitjançant un comunicat.

Les tres entitats consideren que la tecnologia de cadena de blocs "pot generar canvis profunds en l'ecosistema financer en aportar transparència, traçabilitat, una millora de la liquiditat, una automatització més gran i una desintermediació que beneficiï, sobretot, els inversors" però "també sigui avantatjós" per a la pròpia operativa dels fons".

Es tracta d'un dels primers projectes desenvolupats completament i finalitzats amb èxit del total de 18 que van accedir a la segona fase de la primera cohort del sandbox regulatori, que pretén dur a terme proves controlades per les autoritats supervisores sobre projectes innovadors i que puguin tenir impacte al sistema financer espanyol.

Cadascuna de les tres entitats ha sumat al projecte diferents recursos indispensables per a l'èxit d'aquesta iniciativa; Allfunds Blockchain va aportar la tecnologia i xarxa de cadena de blocs necessària per a la criptovalorització i l'operativa de fons d'inversió a través de la seva solució de smart contracts.

Renta 4 Banc actua com a distribuïdor del fons criptovaloritzat, mentre que Renta 4 Gestora n'ha fet l'emissió criptovaloritzada i n'assigna el valor liquidatiu. La custòdia dels criptovalors del projecte va anar a càrrec d'Onyze, el primer criptocustodi de nova generació d'Espanya. "Una vegada més es confirma el paper del custodi com a pedra angular de qualsevol desenvolupament basat en la tecnologia de cadena de blocs", assegura el CEO d'Onyze, Ángel Luis Quesada.

“Esperem que aquest projecte sigui un primer pas fonamental i un punt d'inflexió a la història del sistema financer a Espanya; no podríem haver tingut millors companys”, assevera Quesada.

Tal com reconeix la CNMV en la valoració final: amb la nova Llei de Mercats de Valors i dels Serveis d'Inversió, la modificació de la Directiva MiFID II i l'aplicació del reglament europeu sobre el règim pilot DLT s'espera que sorgeixin nous desenvolupaments basats en aquest projecte, la tecnologia DLT a l'àmbit dels fons i altres instruments d'inversió. Tot per proporcionar beneficis a inversors, entitats i al mateix supervisor.

contador