• Els Estats Units continua apostant per augmentar la seva producció diària de barrils
cbpetroleo8163g

El petroli té per fi un respir. El preu del cru puja un 1% aquest dilluns després d'encadenar fins a sis dies de caigudes a la setmana anterior i impulsat gràcies a l'estabilització de mercats com l'asiàtic.

Una pujada que deixa els futurs del Barril de Brent als 63,54 dòlars, amb un augment de l’1,2% respecte al seu anterior tancament. Per la seva banda, els del Texas cotitzen aquest dilluns a 60,04 dòlars, un 1,4% més. Una lleu recuperació que arriba després de la tempesta de la setmana anterior, durant la qual el cru va registrar la seva major caiguda en dos anys després de la desfeta dels mercats borsaris a escala mundial.

No obstant això, gràcies al repunt del mercat nord-americà divendres i l'estabilització dels asiàtics aquest dilluns, els analistes afirmen que aquests dos fets han ajudat a donar suport al petroli: "El rebot de la borsa nord-americana significa una possible recuperació per al cru", va apuntar Greg McKenna segons publica Reuters, cap de mercat en la corredoria AxiTrader.

Els Estats Units continua apostant per augmentar la seva producció diària de barrils

D'altra banda, el mercat del petroli encara té problemes amb els de lidiar. I és que la creixent producció dels Estats Units, que va arribar a nivells de rècord la setmana passada amb més de 10 milions de barrils diaris, el va portar a superar el major exportador a hores d'ara (Aràbia Saudita) però no a arribar al gran país productor: Rússia.

A més, hi ha forts indicis que assenyalen un augment fins i tot major de la producció. Energètiques nord-americans han sumat 26 plataformes petrolieres en total a les seves instal·lacions de producció arribant a les 791 operatives, el major nombre registrat des d'abril de 2015 segons la companyia gasística i petrolera Baker Hughes.

Un creixement de la producció del cru que el banc nord-americà Goldman Sachs atribueix a l’"increment durant el passat mes dels productors privats (de petroli)". I com a resultat: "Ha augmentat el temor dels inversors a una major producció de petroli dels Estats Units".

Noticias relacionadas

contador