• Davant el fort augment dels subministraments mundials
cbpetroleo2e3

Els preus del petroli continuen la seva caiguda en picat per sisè dia consecutiu. Una baixada que va seguir a l'anunci de l'Iran dijous, que va comunicar els seus plans d'augmentar la seva producció de cru fins als 700.000 barrils diaris mentre la dels Estats Units aconseguia nivells de rècord, sumant-se a les preocupacions davant el fort augment dels subministraments mundials.

Les caigudes es produeixen enmig d'una derrota als mercats d'accions globals, ja que els temors inflacionistes afecten els inversors. El West Texas presenta aquest divendres baixades de fins a l'1% (63 centaus), després de tancar dijous amb un descens de 64 centaus, el seu valor més baix des del 2 de gener. Per la seva banda, els futurs del Brent encara estan per negociar-se. Dijous va caure un 1,1% (70 centaus) fins als 64,81 dòlars el barril, el seu tancament més baix des del 20 de desembre.

La producció actual nord-americana sobrepassaria a la d'Aràbia Saudita

L'Administració d'Informació d'Energia dels Estats Units (Energy Information Administration) ha comunicat aquesta setmana que la producció de cru durant la setmana anterior va pujar a nivells de rècord amb 10.250.000 de barrils al dia. A aquest nivell de productivitat, la producció nord-americana superaria la d'Aràbia Saudita, el major productor de cru que forma part de la OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli).

D'aquesta manera, les retallades en producció dutes a terme des de gener de 2017 per l'OPEP i altres productors (incloent-hi Rússia) per rebaixar els inventaris mundials han acabat sent compensats per la creixent i exuberant producció nord-americana de cru.

Noticias relacionadas

contador