ep archivo   refineria de petroleo
PETROPERU - Archivo

El petroli Brent continua pujant (+0,3%; 81,52 dòlars) i renova els seus màxims dels últims 7 anys, des de novembre de 2014, per sobre dels 81 dòlars.

  • 87,29$
  • -3,03%

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i els seus aliats, coneguts en conjunt com l'OPEP+, van mantenir ahir dilluns una reunió virtual per discutir l'estat del mercat i la producció de novembre.

El càrtel va reafirmar el seu calendari previst d'elevar el seu límit de producció en 400.000 barrils al dia a partir de novembre. "La decisió va arribar d'un entorn de creixement de la demanda global, on hi ha dubtes sobre si l'augment de l'oferta està mantenint el ritme de la demanda", expliquen els analistes de Link Securities.

S'esperava aquesta opció que l'aliança no faria ajustos, tot i que la setmana passada alguns articles assenyalaven que s'havia considerat l'augment de producció de cara a desembre.

"Part del mercat estudiava que s'accelerés la volta de producció al mercat enfront de la forta tendència alcista dels preus del cru (+130% des de novembre de 20 i +410% des d'abril de 2020), impulsats per una forta demanda derivada de la situació al mercat de gas natural. Aquestes alces, al costat de les del gas natural o dels aliments, augmenten la por de nivells d'inflació persistentment alts", assenyalen des de Renta 4.

Noticias relacionadas

contador