ep yacimiento de petroleo
Mohssen Assanimoghaddam/dpa - Archivo

Els preus del petroli segueixen sense recuperar-se. L'or negre encadena la seva cinquena sessió en vermell amb la demanda de petroli més imprevisible que mai a causa del coronavirus. El West Texas es deixa un 2,5% fins als 47,48 dòlars i el Brent un 2,5% fins als 52,07 dòlars per barril.

L'enfonsament del petroli supera el 10% per al West Texas i el Brent, tenint en compte les cinc últimes jornades borsàries. Tots dos han registrat una ratxa de pèrdues no viscuda des d'agost de 2019.

Aquest dijous és el primer dia en què el nombre de casos nous infectats pel virus fora de la Xina supera als registrats dins les fronteres del gegant asiàtic. el Japó, Itàlia i Corea del Sud són els més afectats. I pot arribar als EUA. "L'especulació sobre aquesta possibilitat ha propiciat un altre lot de vendes", apunten els analistes de Fujitomi.

Els EUA són els majors productors i consumidors de petroli del món, de manera que qualsevol amenaça al país afectarà inevitablement el petroli. "Si això segueix així, els preus poden caure més i tot, especialment els de la gasolina als EUA", assenyalen

I l'OPEP? L'organització pot anunciar noves retallades productives juntament amb els seus aliats perquè l'oferta equilibri la demanda minvant. "Les caigudes d'aquesta setmana poden despertar l'OPEP+ de la letargia", asseguren des d'Oanda. La seva propera reunió està prevista per als dies 5 i 6 de març a Viena.

Noticias relacionadas

contador