ep yacimiento de petroleo y gas
TWITTER - Archivo

Els preus del petroli tornen a corregir aquest dimarts. Estan en joc els 40 dòlars (en el cas del barril de Brent) amb la mirada posada en l'excés d'inventaris d'esquist als EUA.

Malgrat tot, la tendència subjacent continua sent positiva per al denominat or negre. El mercat es recolza en les retallades de l'OPEP i els seus aliats.

Però la demanda continua preocupant. Només als EUA, 16 estats han registrat un repunt de contagis per coronavirus en els cinc primers dies de juliol, segons dades recollides per l'agència Reuters. "La demanda estiuenca de petroli és baixa als EUA, i el temor a un altre confinament és un gran vent en contra", alerten els experts de ANZ.

L'American Petroleum Institute anticipa que aquest dimecres les reserves de petroli al país s'incrementaran en 100.000 milions més. Al mateix temps, el Govern ha tancat la planta de Dakota, la principal artèria transportadora de petroli a la regió.

Més enllà d'aquests possibles llastos a la seva cotització, l'esquist acaba de tancar el seu millor trimestre en 30 anys. Des dels seus mínims d'abril, mes en què el West Texas va entrar en territori negatiu per primera vegada a la seva història, els preus de l'esquist s'han revalorat un 165%.

Noticias relacionadas

contador