ep plataforma petrolifera extraccion de petroleo prospecciones repsol hidrocarburo recursos gas
REPSOL - Archivo

El petroli Brent rebota un 2% i recupera els 40 dòlars per barril després de les fortes caigudes de la setmana passada pels dubtes sobre la demanda mundial. El cru de referència a Europa acumula un enfonsament del 34% en el que va d'any.

L'amenaça de mesures més restrictives a molts països per la segona onada de coronavirus fa témer als experts una menor demanda mundial de cru durant els pròxims mesos.

A Europa, els rebrots de coronavirus han frenat l'activitat econòmica de la zona euro fins a gairebé l'estancament el mes de setembre, ja que han impactat l'activitat del sector serveis.

Alemanya i en menor mesura Itàlia són les úniques grans economies que van aconseguir expandir la seva activitat privada, mentre França i Espanya van registrar les seves pitjors dades en quatre mesos, segons reflecteix l'índex PMI.

"Com que l'economia de la zona euro gairebé es va estancar al setembre, les possibilitats d'una nova desacceleració en el quart trimestre clarament han augmentat", va advertir Chris Williamson, economista en cap d'IHS Markit.

Noticias relacionadas

contador