• Els mercats a la Xina han donat la nota positiva de la jornada
Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Els mercats a Àsia arrenquen la setmana amb pèrdues, encara que la Xina n’és l'excepció. El retrocés més gran l'ha viscut el Nikkei. Després d'haver aconseguit aquest mes de novembre els seus nivells més alts des de gener de 1992, l'índex japonès torna als nivells del 31 d'octubre

El Nikkei de la Borsa de Tòquio ha tancat aquest dilluns amb una caiguda de l’1,32%, fins a situar-se als 22.380 punts. Els valors que més han caigut durant aquesta jornada han estat el sector financer i el sector tecnològic. El segon indicador, el Topix, que agrupa els valors de la primera secció, va perdre un 0,94%, fins a situar-se a les 1.783 unitats.

A Corea del Sud, el Kospi ha baixat un 0,5% per acabar als 2.530 punts. Les pujades dels fabricants d'automòbils i cosmètics es van veure compensades per les pèrdues de les companyies manufactureres: Amorepacific va tancar amb una alça del 0,62%, Hyundai Motor amb un 3,88% i Samsung Heavy amb un 2,78 per cent de la sessió. L’ASX 200 australià va caure un 0,13% per tancar als 6.021 punts. L'índex s'ha vist colpejat per la reculada del 0,53% del subíndex financer.

Per la seva banda, els mercats a la Xina van posar la nota positiva a la sessió. L'índex Hang Seng va repuntar 0,40%, al continent, el compost de Xangai va pujar un 0,47% per acabar la sessió als 3.448 punts, mentre que el compost de Shenzhen va pujar un 0,30% per tancar als 2.045 punts. La jornada ha estat marcada per les paraules del president de la Xina, Xi Jinping, aquest diumenge que prometien alliberar encara més l'economia del país i ha instat els països asiàtics a col·laborar estretament durant el seu discurs al Fòrum de Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic.

Noticias relacionadas

contador