bourse-un-homme-portant-un-masque-passe-devant-un-tableau-electronique-montrant-des-graphiques-de-recents-mouvements-de-l-indice-nikkei

L'Àsia torna a les caigudes aquest dijous, amb el Nikkei nipó perdent més d'un 4% després dels dubtes sorgits sobre el paquet d'estímuls de dos bilions de dòlars dels EUA, que ha passat el tràmit al Senat i està pendent de la seva aprovació en la Cambra de Representants. La presidenta de la cambra baixa dels EUA, Nancy Pelosi, ha suggerit que la llei se sotmetrà a una votació nominal, la qual cosa fa pensar que podria trobar dificultats. D'altra banda, el mercat estarà pendent de la publicació de les sol·licituds d'atur als EUA.

"Aquestes xifres podrien ser extremadament lletges i és probable que superin la marca del milió. Ahir el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, va dir al parlament d'Ottawa que un milió de canadencs van sol·licitar beneficis de desocupació la setmana passada. Si això s'extrapola a l'economia dels EUA, els números podrien ser molt preocupants, amb algunes estimacions de fins a 4 milions, molt per sobre dels 281.000 de la setmana passada. Les expectatives de consens són d'un número a l'entorn d'1,6 milions, que bé podria ser una estimació conservadora", avisa Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

"El que més importa avui és el nombre de sol·licituds setmanals de la prestació d'atur als EUA (...). El número d'avui és probable que sigui terrible. Com de terrible? S'espera que fàcilment pugui passar la marca del milió. Això significa més pressió sobre la Reserva Federal i vendes intenses als mercats estatunidencs", remarca Naeem Aslam, director d'anàlisi d'Avatrade.

Les accions al Japó van liderar les pèrdues entre els principals mercats de la regió, amb el Nikkei 225 caient un 4,51% i tancant a 18.664,60 punts ja que les accions de l'índex del pes pesat Fast Retailing van caure un 13,16%. L'índex Topix va perdre un 1,78% i va tancar el dia de negociació a 1.399,32 punts.

Les accions de la Xina continental van caure també durant la sessió, amb el compost de Xangai un 0,6% més baix en aproximadament 2.764,91 punts i el compost de Shenzhen perdent un 0,799% fins als 1.701,15 punts. L'índex Hang Seng d'Hong Kong també va caure un 0,72%, a partir de la seva última hora de negociació.

El Kospi, de Corea del Sud, va acabar el dia de negociació un 1,09% per sota del dia anterior, a 1.686,24 punts.

Mentrestant, l'S & P / ASX 200 a Austràlia va pujar un 2,3% i va tancar a 5.113.30 punts.

Al sud-est asiàtic, l'índex Straits Times a Singapur va caure un 1,34%. Singapore Airlines va sol·licitar una suspensió de la negociació, a l'espera d'un anunci de l'aerolínia, segons una actualització al lloc web de Singapore Exchange. Això té lloc dies després que l'aerolínia digués que "reduirà el 96% de la capacitat que s'havia programat originalment fins a finals d'abril".

Noticias relacionadas

contador