• El mercat també espera novetats sobre l'esperada reforma fiscal
  • Les dades sobre el mercat laboral continuen acaparant l'atenció
nasdaq_630

Signe mixt a Wall Street, amb caigudes molt moderades del 0,1% per al Dow Jones i l'S&P 500 i guanys del 0,2% per al Nasdaq, que durant les últimes sessions s'havia comportat pitjor que el conjunt del mercat.

  • 38.503,69
  • -

L'índex tecnològic tracta de recuperar terreny després d'haver-se quedat endarrerit en detriment del sector bancari nord-americà, que ha rebut els avenços sobre la reforma fiscal que impulsen els republicans del Congrés i l'Administració Trump amb forts guanys.

Encara que el primer que han de solucionar els congressistes a Washington és el finançament del Govern federal, que ha de ser estesa durant dues setmanes abans que acabi la setmana perquè les negociacions sobre la reforma fiscal arribin a bon port.

"Avui es reuneixen per tractar el tema dels líders Republicans i Demòcrates amb el president Trump a la Casa Blanca, reunió que entenem que centrarà l'atenció dels mercats", expliquen des de Link Securities. L'agència S&P ja ha alertat que si finalment no hi ha acord, el tancament del Govern tindrà un impacte econòmic de 6.500 milions de dòlars setmanals.

ECONOMIA: DADES D'OCUPACIÓ

A l'actualitat econòmica, les principals dades del dia han estat les d'atur setmanal. La previsió era que les peticions inicials de desocupació repuntaran lleugerament fins a 240.000 des de 238.000, però finalment han baixat fins a 236.000. A més, les peticions contínues han baixat fins a 1.908.000, en línia amb els pronòstics.

Aquest dimecres, es va publicar la dada d'ocupació de la consultora ADP que va mostrar la creació de 190.000 llocs de treball al novembre, la majoria d'ells (155.000) al sector serveis. La dada va superar lleugerament la previsió de 185.000 llocs de treball i és un bon indicador de cara a l'informe d'ocupació del Govern, que es publicarà aquest divendres i per al qual s'espera la creació de 198.000 llocs de treball. A més, la taxa d'atur es mantindrà al 4,1% i el salari mitjà per hora treballada augmentarà un 0,2%.

Al mes d'octubre, els EUA va crear un total de 261.000 llocs de treball, per sota dels 310.000 llocs de treball que esperaven els analistes. La taxa d'atur es va reduir fins al 4,1% des del 4,2%. Al setembre, a causa del impacte dels huracans, l'economia va destruir 18.000 llocs de treball, la primera pèrdua laboral des de setembre de 2010. En qualsevol cas, el mercat laboral nord-americà segueix demostrant una gran fortalesa, ja que la taxa d'atur es troba en mínims dels últims 17 anys. Actualment, hi ha uns 6,5 milions de desocupats al país.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, segueix 'cuejant' la decisió de Google de cancel·lar l'aplicació de YouTube en alguns dispositius d'Amazon (Echo Sound i Fire TV), pel fet que l'empresa de comerç electrònic es nega a vendre a la seva plataforma productes similars de Google (Google Home i Chromecast).

D'altra banda, General Electric, que s'ha desplomat en borsa després de retallar el seu dividend i incomplir previsions amb els seus resultats durant els últims mesos, ha anunciat l'acomiadament de 12.000 empleats a nivell global ala seva divisió d'Energia, GE Power, el 20% de la seva plantilla en aquest negoci.

A més, els experts de RBC Capital han elevat el preu objectiu de Bank of America fins a 30 des de 28 dòlars per acció. I els analistes de SunTrust han augmentat la valoració de Home Depot fins a 175 des de 167 dòlars.

A nivell estratègic, l'expert John Mauldin, conegut per les seves previsions catastrofistes sobre les borses, ha comentat que la renda variable nord-americana es dirigeix ​​cap al desastre. Segons la seva opinió, hi ha diverses senyals d'alarma, com l'elevat deute dels EUA, la reducció del balanç de la Fed o el deute corporatiu d'alta rendibilitat.

Al mercat de divises, l'euro cau un 0,14%, fins a 1,1781 dòlars. Tot i que el protagonista segueix sent el bitcoin, que marca nous màxims per sobre dels 15.000 dòlars i continua inflant la seva particular bombolla. El seu valor de mercat supera ja els 250.000 milions de dòlars.

Al mercat de matèries primeres, el cru West Texas puja un 0,4%, fins a 56,23 dòlars, mentre el petroli Brent avança un 0,7%, fins a 61,65 dòlars, després de caure ahir amb força per una baixada més gran del que preveuen els inventaris de cru als EUA. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,6%, fins a 1.257 dòlars, mínims dels últims quatre mesos. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 2,346%.

Noticias relacionadas

contador