• Una débil previsión no explica los pronósticos para el proceso de subida de tipos
  • Los riesgos se están reduciendo y no serán tan severos
  • Como para provocar una distorsión en la recuperación de Estados Unidos
federal reserve, fed, usa,

Els futurs que especulen sobre les pujades de tipus d'interès de la Reserva Federal dels Estats Units estan equivocats i no reflecteixen que el banc central americà pugi els tipus d'interès més ràpid del que descompta aquest mercat.

És l'opinió d'Eric Rosengren, president de la Fed de Boston, qui considera que el mercat també s'està equivocant a l'hora de descomptar el ritme de pujada de tipus, que serà més ràpid del previst.


"Una feble previsió no explica els pronòstics per al procés de pujada de tipus", ha assenyalat Rosengren, segons recull MarketWatch. "Els riscos s'estan reduint i no seran tan severs com per provocar una distorsió en la recuperació dels Estats Units. La volatilitat dels mercats financers ha baixat", ha afegit el banquer central.


En la seva opinió, els EUA s'ha comportat "bastant bé" davant els xocs externs dels últims mesos i sembla que les amenaces globals al creixement americà s'han reduït. Una anàlisi que contrasta amb les paraules de Janet Yellen, la presidenta de la Fed, qui fa poc va comentar que la Reserva Federal havia de ser prudent a l'hora de pujar els tipus d'interès.


"Amb la volatilitat dels mercats financers reduint-se des del nivell de principis d'any, és sorprenent per a mi que la previsió de les pujades de tipus dels mercats de futurs sigui tan baixa", ha conclòs Eric Rosengren.

contador