• "És aconsellable disposar d'una reserva de liquiditat per aprofitar aquesta volatilitat i comprar en caigudes", aconsellen aquests analistes
cbvolatilidadr short

El fons del mercat és bo, però el moment pot canviar. I pot canviar per passar del ‘modo complaença' al ‘modo alerta'. Així ho expliquen els experts de Renta 4 al seu informe diari d'aquest divendres, en què adverteixen que la volatilitat tornarà a nivells "més normalitzats, d'acord amb una progressiva normalització de les polítiques monetàries".

"És aconsellable disposar d'una reserva de liquiditat per aprofitar aquesta volatilitat i comprar en caigudes", aconsellen aquests analistes.

Des de Renta 4 assenyalen que els riscos que contribuiran a aquesta major volatilitat són una inflació més gran de l'esperada, les mesures proteccionistes de Donald Trump i la situació política d'Itàlia. "Una inflació major de l'esperada, sobretot als Estats Units, portaria pujades de tipus majors de les previstes en un context en què els nivells de deute públic són elevats a nivell global", assenyalen aquests experts.

Sobre les mesures proteccionistes de Trump, apunten que tenen un potencial impacte negatiu al cicle econòmic global i en la inflació i que generen incertesa sobre el seu impacte final. Pel que fa a Itàlia, des de Renta 4 apunten a un Parlament fragmentat amb una difícil governabilitat.

"El repunt de volatilitat al febrer no és tan estrany, de fet, l'inusual era la baixa volatilitat el 2017", indiquen aquests analistes, i conclouen: "Haurem d'acostumar-nos a una volatilitat més normalitzada".

Noticias relacionadas

contador