ep sanitario protegido con una mascarilla y pantalla protectora en el hospital temporal de la
Ricardo Rubio - Europa Press

L'Ibex 35 ha baixat un 0,08%, fins a 6.574,10 punts, després de les pèssimes dades d'atur a Espanya i els EUA, després de conèixer-se aquest matí una terrible dada d'atur de març a Espanya, amb 302.365 aturats més, el pitjor mes de la història. Aquesta referència és només un exemple del que encara ha d'arribar a causa de l'impacte de la crisi del coronavirus sobre l'economia. No en va, Espanya és un dels països més castigats per aquesta situació, amb el major nombre de morts només per darrere dels EUA i Itàlia.

  • 10.729,50
  • -0,33%

Avui s'han publicat als EUA les peticions setmanals de desocupació. La setmana passada aquesta referència va ser molt dolenta, en augmentar en una setmana en 3 milions de persones. Finalment, la dada ha estat encara pitjor de l'esperat i s'ha duplicat fins als 6,6 milions.

El sentiment del mercat continua sent "tibant", diu Madden. Els inversors continuen molt intranquils mentre sembla que no es veuen senyals de la fi de la pandèmia a molts països. Els EUA preveuen fins a 240.000 morts per aquesta malaltia mentre que, a Europa, Itàlia prorroga el confinament fins al 13 d'abril, i Alemanya ha allargat el seu fins al 19 d'abril.

"Això apunta a més dolor financer a l'horitzó", afegeixen des de CMC Markets. Així, no sols ells, sinó tots els experts adverteixen que, com més s'allargui en el temps aquesta crisi, més profunda serà la recessió econòmica, que fins i tot podria derivar en depressió.

FORT REBOT DEL PETROLI

El mercat de petroli segueix sota una pressió tremenda, encara que aquest dijous registra un rebot del 20% enmig de les especulacions sobre una possible trobada a tres (els EUA-Aràbia Saudita-Rússia) per intentar frenar l'enfonsament dels preus.

Trump ha anunciat que Rússia i l'Aràbia Saudita han acordat una reducció de producció de fins a 10 milions de barrils diaris, que fins i tot podria arribar fins a 15 milions, segons ha comentat en declaracions a CNBC. No obstant això, el Kremlin ha negat que el president Putin hagi parlat amb el príncep hereu saudita i que s'hagi arribat a cap acord per disminuir la producció.

Per valors dins de l'Ibex, els més baixistes han estat Amadeus (-7%), BBVA (-4%) i Inditex (-4%). En altres mercats, l'euro s'està devaluant un 0,8% i es canvia a 1,0867 dòlars i la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys repunta fins al 0,72%, mentre la prima de risc espanyola puja fins a 116 punts.

ANÀLISI TÈCNICA

"El que ens interessa d'aquest dijous és que tanquem lluny dels mínims de la sessió, on hem arribat a assistir a una caiguda del 2,3%. De manera que al final hem respectat el petit suport que teníem als 6.500 punts i tanquem per damunt", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania.

"D'altra banda, tot segueix igual. Encara que de manera molt lenta i pausada les possibilitats de continuïtat en el rebot continuen intactes. De fet, en aquest moment ens trobem a mig camí entre el suport clau dels 5.800 punts i la resistència dels 7.435 punts (l'últim buit baixista). I per damunt els 8.000 punts (50% de reculada)", afegeix aquest expert.

"Caldrà estar atents al tancament de l'espelma setmanal aquest divendres, però la veritat és que tot segueix igual que estava fa una setmana i dues. Seguim en fase de rebot mentre el preu no digui el contrari", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador