ep christine lagarde presidenta del bce
Boris Roessler/dpa - Archivo

L'Ibex torna a caure i ha perdut un 0,78%. La volatilitat ha marcat els últims compassos del selectiu espanyol, que ha passat d'arribar a perdre un 0,7%, pujar un 0,2%, i tornar a corregir un 0,7%. I tot després de l'anunci del BCE. Els de Lagarde han sorprès el mercat amb més compres d'emergència de l'esperat (600.000 milions enfront dels 500.000 anticipats) a causa de la crisi del coronavirus. El total del PEPP s'eleva a 1,35 bilions d'euros i s'àmplia a juny de 2021.

  • 10.983,70
  • -0,40%

La decisió del BCE no sols ha tingut repercussió a les places europees. La prima de risc s'ha desplomat fins als 88 punts bàsics. El diferencial no registrava un nivell tan baix des de principis de març, abans que comencés l'escalada de la pandèmia.

Aquest dijous és notícia també que Alemanya va aprovar ahir a la nit, un paquet d'estímuls per valor de 130.000 milions d'euros per enfortir l'economia del país a recuperar-se de la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus, segons ha anunciat la canceller, Angela Merkel.

La cancellera ha al·legat que és necessària una despesa dràstica per "donar un futur a les futures generacions". El muntant aprovat, que abasta 2020 i 2021, ha superat totes les expectatives (s'especulava que seria d'un total de 80.000 milions d'euros.)

Amb tot, l'Ibex fa un descans en l'avanç cap als 8.000 punts. "Als 8.000 punts s'hi troba el 'gap' baixista del 9 de març. Si aconseguís superar aquests preus, podria acabar cobrint el buit a la baixa d'aquest mateix dia, de 8.375 punts. No obstant això, per aquests preus es troba la mitjana de 200 sessions, on podrien frenar els guanys", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

Pel que fa a d'altres cites de la jornada, aquest dijous s'han conegut les peticions setmanals del subsidi d'atur als EUA. El virus destrueix 1,87 milions d'ocupacions, més de l'esperat. Això, després que durant la jornada d'ahir es coneguessin les dades d'ocupació de la consultora ADP.

Finalment, els inversors seguiran pendents del petroli, a l'espera d'aquesta reunió de l'OPEP+ que es va especular que podria avançar-se a aquest mateix dijous, encara que no hi ha novetats sobre aquest tema. El Brent va reconquerir ahir els 40 dòlars per barril. Aquest dijous està caient, però es manté a aquests nivells.

Noticias relacionadas

contador