brokermascara

La irrupció del coronavirus a Europa amb força ha estat la principal preocupació dels inversors aquest dilluns. Els índexs s'han desplomat un 3,9% de mitjana (Ibex: -4,07%. 9.483 punts) després que Itàlia hagi anunciat 219 infectats per aquesta causa i set morts. El país està buscant l'origen del brot del virus mentre que tot el Vell Continent estudia mesures per a evitar que la malaltia es propagui. A Àsia, la situació continua també empitjorant, especialment a Corea del Sud, on el número d'infectats s'ha multiplicat per sis en els últims dies. Les borses asiàtiques també han caigut aquesta matinada.

  • 11.027,80
  • -0,43%

Dins del selectiu espanyol han destacat les fortíssimes caigudes en IAG (-9,43%), ArcelorMittal (-6,76%) o Meliá Hotels (-7,82%). També ha caigut amb força la italiana Mediaset (-7,28%).

"El fort augment dels casos al Japó i Corea del Sud, on les autoritats han començat a tancar les escoles i altres edificis públics, ha fet augmentar els nervis, juntament amb els brots a Itàlia, on les autoritats han imposat una quarantena estricta en la part nord del país", subratlla Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

"Atès que és probable que continuïn produint-se nous brots a tot el món, sense oblidar que l'Iraq i Turquia han tancat les seves fronteres amb l'Iran després que aquest país n'hagin notificat casos, els mercats financers bé podrien haver d'acostumar-se a un període prolongat d'incertesa", afegeix Hewson.

Mentrestant, aquest dilluns es continuen publicant dades macro que s'analitzen amb atenció per tal de comprovar l'impacte del coronavirus sobre l'economia. De moment, la bona notícia és que l'IFO d'Alemanya de febrer ha sortit millor del que s'esperava. L'IFO clima de negoci ha quedat en 96,1 respecte del 96 previst. L'IFO valoració actual s'ha situat en 98,9 respecte de l'estimació de 99, i l'IFO expectatives ha quedat en 93,4 quan s'estimava una dada de 93,3.

El Secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, va dir aquest diumenge a la CNBC que els funcionaris estatunidencs tindran una visió més àmplia de com el brot de coronavirus acabarà impactant l'economia d'aquí a "tres o quatre setmanes".

En altres notícies, en la política estatunidenca, Bernie Sanders va obtenir una clara victòria a les primàries de Nevada del cap de setmana, convertint-se en el favorit per ser el candidat demòcrata a les eleccions.

D'altra banda, aquí a Espanya es parla dels problemes a Canàries durant el cap de setmana, amb la suspensió de més de 800 vols per la calitja. A més, en el pla polític, la setmana arrenca amb els canvis al PP basc. El dimecres, l'atenció se centrarà en la reunió de Pedro Sánchez amb Quim Torra.

Al pla empresarial, aquesta setmana continuaran publicant-se resultats, com els d'Endesa (el dimarts) o Iberdrola (el dimecres). Aquest dilluns hem conegut els d'Almirall o Oryzon.

Noticias relacionadas

contador