ep ibex 20190405103814
EUROPA PRESS - Archivo

La importantíssima resistència dels 9.410 punts en l'Ibex ja està aquí. El selectiu recula aquest dimecres però es manté molt prop d'aquest nivell (-0,34%. 9.344 punts). Seria important que l'índex espanyol aconseguís superar aquest nivell en tancament setmanal aquesta mateixa setmana perquè la que ve s'antulla més que complicada i pot ser que no li resulti llavors tan fàcil... o sí. Tot dependrà del que acabi comptant Mario Draghi el dijous, 25 de juliol. Si es mostra excels amb els estímuls, llavors el selectiu espanyol, i la resta de places, el celebraran amb seguretat.

  • 11.045,60
  • 0,16%

No obstant això, el que faci el BCE la setmana que ve també tindrà el seu impacte en els bancs i, en aquest sentit, pot ser que aquests pressionin al selectiu i li impedeixin avançar si es confirmen aquests majors estímuls. De fet, i precisament per la política monetària del banc central, aquest dimecres Deutsche Bank i Barclays han retallat les seves valoracions sobre els bancs espanyols com ja fessin a principis de mes JP Morgan i Jefferies pel mateix motiu.

La resta d'índexs europeus també cotitzen aquest dimecres amb lleus caigudes. Tot apunta a una altra sessió tranquil·la, sense sobresalts, d'aquestes que portem veient en els últims temps i que, piano, piano, estan portant a l'Ibex a nivells clau.

"Excepte sorpreses del mercat, tot fa pensar que la superarem (la resistència dels 9.410), en aquest cas tindrem com a següent objectiu de pujada els màxims anuals en els 9.588 punts. I per damunt, amb les seves lògiques correccions intermèdies (o fases de reacció), no hi ha resistències importants fins a la zona dels 10.300 punts", explica José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

"Però, com sempre diem, anem pas a pas perquè encara no hem superat res. Cal esperar al tancament per a tenir la confirmació del moviment. Per a baix, pel costat dels suports, tenim la directriu alcista de curt termini, la que uneix els mínims creixents des de principis de juny fins avui i que passa pels aproximadament 9.280 punts", afegeix Rodríguez.

Wall Street va acabar aquest dimarts amb caigudes mentre que a Àsia també han dominat els números vermells. Sembla que la guerra comercial es tiba. Donald Trump ha dit que veu "un llarg camí" amb la Xina, apel·lant a aquesta calma que demanava el seu assessor Peter Navarro recentment en referir-se al procés negociador.

De tornada a Europa, l'alemanya Úrsula von der Leyen ha aconseguit en 14 dies el que no s'ha aconseguit a Espanya en mesos. Von der Leyen ha aconseguit els suports necessaris i ha estat elegida presidenta de la Comissió Europea per un marge mínim de 9 vots (383 dels 747). Tranquil·litat, per tant, a nivell polític en el si de la Unió Europea.

Des del punt de vista micro, avui continuaran publicant-se resultats empresarials a l'altre costat de l'Atlàntic. Atents a Ebay, Bank of NY Mellon, Bank of America, Netflix o IBM. En el pla macro, l'IPC de juny de Regne Unit va ascendir un 2,0% en taxa interanual, en línia amb l'esperat i enfront del 2,0% anterior. En taxa subjacent, l'IPC anual es va situar en el 1,8%, també en línia amb el que es preveu. Per part seva, l'IPC de la Zona Euro de juny va pujar un 0,2% mensual enfront del +0,1% esperat. El subjacent es va incrementar un 0,4% enfront del 0,3% previst.

Noticias relacionadas

contador