ep ibex 20190405103814
EUROPA PRESS - Archivo

Els índexs europeus reboten al voltant d'un 0,5% aquest divendres. L'Ibex avança ara fins als 9.275 punts i torna a tenir 'a tir de pedra' els 9.300 punts. Ha estat una setmana de resultats als Estats Units, de tensions geopolítiques (per més dubtes entre els EUA i la Xina) i, sobretot, de transició, a l'espera que la setmana que ve es produeixi un esclat de referències.

  • 11.154,60
  • 1,56%

Entre el dilluns i dijous, la política nacional cobrarà protagonisme de la mà d'aquesta debat d'investidura de Pedro Sánchez que s'anticipa fallit. A més, el dimarts es coneixerà el nom del successor de Theresa May a Regne Unit i arrencarà extraoficialment la temporada de resultats a Espanya amb Santander. El dijous se celebra la esperadíssima reunió de tipus del Banc Central Europeu (el mercat espera més estímuls), que coincideix amb la segona votació del debat d'investidura a Espanya i amb els resultats de Bankinter. I el divendres, Sabadell i CaixaBank publicaran les seves xifres. Cinc sessions tremendament carregades de cites rellevants que serviran de clar catalitzador per al mercat i que probablement determinaran si, per fi, a l'Ibex li dóna per trencar resistències (9.410) o suports (9.200).

Wall Street va tancar aquest dijous amb pujades lleus mentre que a Àsia aquestes han estat molt més engruixades encoratjades per l'optimisme de cara a la retallada de tipus per part de la Reserva Federal. Richard *Clarida, membre de la Fed, ha va dir que el banc central no hauria d'esperar que l'economia es refredi abans de retallar les taxes.

Seguint amb els bancs centrals, el BCE ha indicat que reavaluarà el seu objectiu d'inflació i molts operadors s'ho han pres com un senyal que reduirà el seu objectiu d'inflació atès que la taxa actual és del 1,3% i l'objectiu és del 2%. "El BCE tem que la Reserva Federal retallada els tipus d'interès, ja que és probable que doni suport a l'euro i una moneda única més suau és preferible per al BCE", assenyala David Madden, analista de CMC Markets a Regne Unit.

Enmig de tot això, les tensions geopolítiques continuen sent importants. els EUA ha dit que ha derrocat un dron iranià. "El petroli ha experimentat una enorme volatilitat en les últimes 24 sessions. El mercat de l'energia està condicionat per les creixents tensions", afegeix Madden.

D'altra banda, se segueix pendent dels Estats Units i la Xina. Funcionaris estatunidencs i xinesos van parlar per telèfon el dijous, i el secretari d'Hisenda, Steven Mnuchin, va suggerir que podrien celebrar-se converses cara a cara.

Noticias relacionadas

contador