ibex portada mercados bolsa

L'Ibex passa a cotitzar en vermell a aquestes hores, amb caigudes lleus del 0,14% (9.169 punts). En el seu lent camí cap a la resistència clau dels 9.260 punts, el selectiu ha marcat avui un màxim intradia en els 9.224 punts i s'ha desinflat. Entre els títols que mes cedeixen destaquen els bancs i Inditex, mentre que Telefónica es manté en positiu després de vendre actius i publicar resultats.

  • 11.154,60
  • 1,56%

Telefónica ha comunicat aquest matí una millora del benefici net en 2018 del 6,4%. La companyia va guanyar l'any passat 3.331 milions mentre que el quart trimestre, el benefici net va aconseguir els 610 milions, un 11,9% menys. Telefónica ha assenyalat que ha reduït deute per sisè trimestre consecutiu, ha confirmat que manté el dividend de 0,4 euros per acció per a 2019 i ha actualitzat els seus objectius per a aquesta any.

Fora del nostre país, és notícia Barclays, que va tornar a beneficis en 2018, amb uns guanys l'any de 1.400 milions de lliures.

Pel que fa a la resta d'índexs Europeus, la majoria també s'ha passat al vermell a aquestes hores després d'obrir amb alces davant les notícies favorables sobre els Estats Units i la Xina, que sembla que progressen en les seves converses. Segons les últimes informacions, tots dos països han començat a donar forma a un inici d'acord amb clars compromisos sobre les qüestions més difícils de la disputa comercial. El mercat està especialment pendent que s'arribi a un acord abans de l'1 de març, data a partir de la qual es pujaran els aranzels sobre productes xinesos del 10% actual al 25%.

El comportament dispar d'avui a Europa ve després que Wall Street saldés la sessió del dimecres amb moderades pujades i que a Àsia s'hagin vist moviments moderats i signe mixt. El principal focus de la passada jornada van ser les actes de la Reserva Federal (Fed). Segons els experts de Link Securities, aquestes no van fer més que confirmar que la Fed ha decidit adoptar una postura de 'esperar i veure' pel que fa a l'alça de tipus, i que està disposada a acabar abans d'el que es preveu amb el procés de reducció del seu balanç.

Avui s'han publicat importants indicadors macro. L'IPC d'Alemanya es manté en el 1,4% al gener, en línia amb el que es preveu. Per part seva, l'economia de la Zona Euro continua feble pel declivi del sector manufacturer. Segons l'índex PMI elaborat per la consultora Markit i publicat aquest dijous, l'activitat total de la Zona Euro es va situar en 51,4 al febrer, assenyalant una millora enfront de la lectura de 51 registrada al gener i aconseguint la seva màxima de tres mesos. Malgrat accelerar-se enfront de la mínima de cinc anys i mig registrada al començament de l'any, la taxa d'expansió va continuar sent modesta. L'activitat comercial del sector serveis es va situar en 52,3 enfront de 51,2 al gener.

Noticias relacionadas

contador