dl hong kong special administrative region hk peoples republic of china prc sar city street traders unsplash
Sharecast / Sarah Richer via Unsplash

L'índex borsari Hang Seng de Hong Kong ha liderat els guanys a les borses d'Àsia aquest dijous, amb un repunt del 2%, mentre que la resta de places importants ha tancat amb signe mixt, amb pèrdues moderades per al Kospi de Corea del Sud i el Nikkei japonès, i suaus guanys per a l'ASX australià. Les borses de la Xina continental han estat tancades per festiu.

  • 38.920,26
  • 1,39%

Els guanys a Hong Kong s'expliquen pel bon comportament dels valors tecnològics i dels fabricants de cotxes elèctrics després d'una bona dada de lliuraments d'automòbils a la Xina al mes d'abril.

La resta de mercats s'han vist condicionats pels missatges de la Reserva Federal, que aquest dimecres va complir amb el que s'esperava i va mantenir els tipus d'interès a la forquilla compresa entre el 5,25%-5,5% per sisena reunió consecutiva.

El Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès) va assenyalar la "manca de progressos addicionals" per rebaixar la inflació cap a l'objectiu del 2% fixat pel banc central. "El Comitè no espera que sigui apropiat reduir el rang objectiu fins que hagi adquirit més confiança que la inflació s'està movent de forma sostenible cap al 2%", ha subratllat al comunicat.

Tot i això, el FOMC va votar a favor d'alentir el ritme de reducció del seu balanç, en el que podria considerar-se una relaxació gradual de la política monetària. Segons va explicar el Comitè, a partir del juny s'alentirà el ritme de venda de les tinences de valors del Tresor i de deute d'agències i valors recolzats per hipoteques d'agències de 60.000 milions de dòlars a 25.000 milions.

"El Comitè mantindrà en 35.000 milions de dòlars el límit mensual d'amortització del deute d'agències i dels valors recolzats per hipoteques d'agències, i reinvertirà en valors del Tresor qualsevol pagament principal que superi aquest límit", ha afegit.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,6% (83,94 dòlars), l'euro s'aprecia un 0,07% (1,0716 dòlars) i l'unça d'or repunta un 0,5% (2.323 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys avança fins al 4,61% i el bitcoin baixa un 0,5% (57.218 dòlars).

contador