• Apple será protagonista este martes al presentar sus resultados trimestrales
  • El divendres es publicarà la principal dada de la setmana, l'Informe d'Ocupació
cbwallstreet2

Compres moderades a Wall Street, en l'última jornada de negociació d'un mes de juliol que ha estat bastant positiu per a la renda variable nord-americana.

  • 38.514,14
  • -

Prova d'això és que els principals índexs de la borsa de Nova York van marcar màxims històrics la setmana passada. El Dow Jones va aconseguir tancar divendres passat amb pujades del 0,15%, que li van permetre marcar un nou rècord en 21.830 punts. Aquest dilluns, cotitza una mica més prop dels 22.000 punts i puja ja més d'un 10% en 2017.

Fins al moment, el Dow es revalora un 2,2% al juliol, mentre el S&P 500 puja un 2%. Es tracta del millor comportament mensual per a aquests índexs des del passat mes de febrer. En el cas del Nasdaq, el seu guany mensual és més important, del 3,8%, el seu millor mes des de gener.

En l'àmbit econòmic, aquest dilluns es publicaran diverses dades, com el PMI de Chicago, l'índex manufacturer de Dallas o les vendes d'habitatges pendents. Encara que la dada més important de la setmana serà l'Informe d'Ocupació de juliol, que es publicarà divendres que ve abans de l'obertura del mercat. El consens espera la creació de 183.000 llocs de treball i una caiguda de la taxa d'atur fins al 4,3% des del 4,4%.

Durant les properes sessions, hi haurà altres referències destacades, com l'ISM manufacturer de juliol (dimarts), la dada ADP d'ocupació i els inventaris setmanals de cru (dimecres) i les dades setmanals d'atur i l'ISM serveis de juliol (dijous).
En l'escenari empresarial, una de les claus de la setmana seran els resultats d'Apple, que es publicaran aquest dimarts després del tancament del mercat. De les 286 empreses del S&P 500 que ja han publicat resultats, el 72% ha superat previsions i el 19% les ha incomplit. El benefici per acció (BPA) ha augmentat de mitjana un 9,2%, per sobre de la previsió del consens del 7,4%.

A l'apartat d'operacions corporatives, Discovery Communications ha acordat la compra de Scripps Networks Interactive en una operació valorada en 14.600 milions de dòlars, deute inclòs.

D'altra banda, Tesla Motors registra guanys propers al 2% després que el seu president i fundador, Elon Musk, hagi confirmat que el fabricant de cotxes elèctrics ha rebut 500.000 peticions de reserva per al seu automòbil Model 3.
Al mercat de petroli, la notícia és que els Estats Units podria imposar sancions a les exportacions de cru de Veneçuela, país que ven gran part del seu petroli als EUA i que forma part de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP). El cru West Texas cau un 0,6%, fins a 49,40 dòlars.

"L'escenari principal al mercat de divises segueix invariable, amb un gran interès per part dels inversors en l'euro, mentre roman la feblesa en el dòlar", afirma Carlo Alberto De Casa, analista cap de ActivTrades.

"Des d'inicis d'any, l'índex del dòlar, que mesura la força de la moneda americana contra una canastra de sis divises, ha perdut gairebé el 9%, mentre que aquesta caiguda puja fins a l'11% si s'analitza el canvi entre euro i dòlar. La tendència sembla encara favorable a la moneda única", afegeix aquest expert. L'euro cau un 0,2%, fins a 1,1728 dòlars.
Finalment, l'unça d'or cau un 0,1%, fins a 1.273 dòlars, mentre la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja lleugerament fins al 2,30%.

contador