ep petroleo portada

Trump i Putin es posen a la feina. Els dos màxims representants dels EUA i Rússia han acordat reunir-se per fer estabilitzar els preus energètics. I el petroli ho celebra. Els preus del petroli reboten un 5% de mitjana des dels mínims de novembre de 2002 marcats aquest dilluns.

El Brent, referència a Europa, cotitza per sobre dels 23 dòlars per barril i, el West Texas, referència als EUA, se situa per sobre dels 22 dòlars per barril

El divorci entre Rússia i l'Aràbia Saudita durant l'última cimera de l'OPEP i els seus aliats ha deixat el petroli fora de joc. Això es va sumar al propi impacte del coronavirus que porta pressionant els mercats des de principis d'any. "El petroli celebra les esperances d'un cert alleujament de l'excés d'oferta", reconeixen els experts d'Oanda.

Des d'UBS, s'estima que la demanda de petroli mundial caigui en 1,2 milions de barrils diaris, és a dir, un 1,2% del total per a 2020.

El virus s'ha acarnissat especialment amb la Xina, el major importador de petroli del planeta. Altres cases d'anàlisis van més enllà. És el cas de Trafigura que pronostica una caiguda de la demanda de petroli de fins al 30% durant les setmanes vinents.

Noticias relacionadas

contador