warren-buffett-wall-street
Reuters

El brot del coronavirus ha afectat una part considerable de les inversions de Berkshire Hathaway, la signatura d'inversió de Warren Buffett, l''Oracle d'Omaha', que considera que l'epidèmia no hauria de condicionar les decisions de comprar o vendre accions per part dels gestors.

  • 169,89$
  • 0,51%

En aquest sentit, l'inversor nord-americà ha assenyalat que l'epidèmia del coronavirus ocupa actualment el primer pla entre les preocupacions dels mercats, lloc que anteriorment havien ocupat els aranzels pels temors a una guerra comercial.

"Els aranzels eren un gran signe d'interrogació per a tot tipus d'empreses; ara és el coronavirus el que es troba en primer pla", ha apuntat Buffett en una entrevista concedida a la cadena CNBC, recollida per Europa Press.

"Un percentatge molt significatiu dels nostres negocis se n'han vist afectats d'alguna manera", ha reconegut l''Oracle d'Omaha'. "Vull dir que la nostra major participació és Apple, amb el 5,6%, i la companyia va sortir i va dir que (el virus) està afectant no sols les seves botigues sinó tota mena de coses, cadenes de subministrament (...) Em sembla que unes quantes de les nostres empreses tenen acords de cadena de subministrament que se'n veuen afectats", ha explicat.

No obstant això, davant la forta volatilitat dels mercats provocada pel Covid-19, el veterà inversor ha defensat que les decisions d'inversió no es prenen en funció de moviments intradia. "No compres o vens accions depenent dels titulars", ha afirmat.

D'aquesta manera, Buffett ha expressat la seva confiança que, malgrat el cost a nivell humà de la malaltia, l'epidèmia no hauria de condicionar les decisions d'inversió dels gestors de cartera. "No penso que hauria d'afectar el que fas amb les accions", ha afegit, subratllant que les inversions es veuen afectades per molts factors, i que sempre hi haurà "alts i baixos", per la qual cosa és important pensar on seran aquests negocis d'aquí a 5 o 10 anys".

Noticias relacionadas

contador