jp-morgan-augmente-ses-provisions-en-relation-avec-le-petrole-et-le-gaz

El banc nord-americà JP Morgan té clar quin és el consell per als inversors pel que fa a aquest primer mes de l'any. "Mantingueu-vos alcistes, els catalitzadors positius no s'han esgotat", afirma contundent en un informe.

Segons l'entitat, cal fixar-se en aquells títols en què té un impacte positiu el rendiment més gran dels bons. La rendibilitat dels bons del Tresor nord-americans a 10 anys ha pujat aquesta setmana i és un aspecte que ara mateix estan seguint amb atenció els mercats.

"Creiem que les accions poden continuar pujant malgrat la bona ratxa que han tingut fins ara", insisteixen des de JP Morgan, recordant que al seu informe d'estratègia del desembre ja assenyalaven que calia aprofitar la caiguda provocada per la por d'òmicron per prendre posicions.

"MÉS SUAU I MANEJABLE"

El banc nord-americà se suma a tots aquells que volen mantenir optimistes respecte a l'impacte d'òmicron, que són la majoria. Remarca l'entitat que aquesta nova variant de la Covid "està demostrant ser més suau que les anteriors", mentre que l'impacte advers a la mobilitat és "molt més manejable".

En aquest sentit, considera que el context de creixement “és probable que segueixi sent favorable”. "La desacceleració a la Xina ja ha quedat enrere i els indicadors macro a totes les regions tornen a ser positius", explica, subratllant la situació a l'Eurozona, amb una previsió del PIB real per al 2022 del 4,6% interanual, per sobre dels EUA per primera vegada des del 2016.

ELS OBSTACLES ES VAN SUPERANT

En opinió dels experts del banc, hi ha indicis que s'està superant el pitjor pel que fa a les limitacions d'oferta i els problemes a la cadena de subministrament, i també en relació amb els preus de l'energia, que consideren “s'estan relaxant".

D'altra banda, el mercat laboral, motor clau del consum, es manté “fort”, i les perspectives de beneficis empresarials són bones. "Creiem que les previsions del consens per al 2022 (sobre els beneficis) tornaran a ser massa baixes", anticipen.

Finalment, no esperen que els principals bancs centrals es tornin cada cop més agressius.

"A nivell regional, esperem un millor comportament dels mercats emergents i de la Xina, així com del Regne Unit, on vam mantenir una postura cautelosa durant sis anys. A nivell sectorial, creiem que l'aplanament de la corba des del març està superat, i un probable repunt dels rendiments dels bons portarà a un lideratge més gran dels valors cíclics al començament del 2022", conclouen.

Noticias relacionadas

contador