cb italia 532

El cada vegada més possible acord polític a Itàlia està animant al deute del país. El rendiment del bo a 10 anys ha caigut aquest dimecres més d'11 punts bàsics, fins a situar-se per sota de l'1% per primera vegada en la història. Per la seva banda, la prima de risc està al seu nivell més baix des de maig de 2018, a 174 punts bàsics.

"Itàlia porta la que ha de ser una notícia positiva a la zona euro en aquest moment"

El Partit Demòcrata ha donat suport a l'elecció del Moviment de Cinc Estrelles de Giuseppe Conte com a primer ministre després de diversos dies de negociacions. Aquest fet allunya la possibilitat que se celebrin noves eleccions. Uns comicis en què, segons les enquestes, sortiria guanyador el líder de La Lliga, Matteo Salvini, i que, a més, generaria més incertesa sobre les perspectives per al país.

"Itàlia porta la que ha de ser una notícia positiva a la zona euro en aquest moment. Si aquests partits finalment aconseguissin formar un govern junts, es podria aprovar un pressupost adequat a la tardor, que evitaria la implementació d'un augment de l'IVA que obstaculitzi el consum", afirmen en Monex Europe.

Encara assenyalen que els més escèptics atribueixen aquesta caiguda en els bons italians a l'esperança que el Banc Central Europeu (BCE) estigui considerant noves compres d'actius, cosa que suposaria "una sobtada confiança en l'estabilitat de la política italiana".

Noticias relacionadas

contador