ep el presidente del banco de espana pablo hernandez de cos durante su intervencion en la
Óscar Cañas - Europa Press

El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, advoca per millorar el capital humà i tecnològic per a augmentar la productivitat de l'economia espanyola, cosa que requerirà "importants reformes institucionals i pressupostàries".

Així ho ha posat de manifest durant la clausura del curs acadèmic del Centre d'Estudis Monetaris i Financers (CEMFI), en un escenari en què es registraran les majors caigudes del PIB i serà "essencial" comptar amb sòlid coneixement i seny, ha apuntat.

En aquest sentit, el governador del Banc d'Espanya ha apuntat que la prioritat serà en el camp de la biologia i la medicina, encara que també serà important impulsar el coneixement en economia i ciències socials per fer front a les conseqüències de la pandèmia.

Respecte a les prioritats estratègiques de la política econòmica espanyola en la conjuntura actual, Hernández de Cos ha apuntat a la necessitat de millorar la dinàmica de la productivitat, que a Espanya ha crescut menys que a d'altres països desenvolupats i que constitueix un dels principals determinants del "baix potencial" de creixement de l'economia espanyola.

"És bastant obvi que augmentar la productivitat requerirà millorar el capital humà i tecnològic, ja que, a tots dos camps, l'economia espanyola es queda curta. Aconseguir una millora material aquí requerirà importants reformes institucionals i pressupostàries", ha afirmat el governador, que considera "inconcebible" que Espanya pugui exercir un paper important en l'economia del coneixement i millorar la seva productivitat i dinàmica de creixement sense centres de recerca competitius internacionalment.

Quant al repte tecnològic que la pandèmia ha suposat per a l'educació, Hernández de Cos ha advertit que la suspensió de l'educació presencial comporta el risc de provocar un "impacte advers" en el rendiment acadèmic dels estudiants, especialment a les llars de baixos ingressos.

Per això, ha defensat que un objectiu de les polítiques econòmiques en el futur immediat ha de ser proporcionar al sistema educatiu mecanismes que permetin als estudiants afectats obtenir les habilitats necessàries malgrat l'absència d'una educació presencial.

Noticias relacionadas

contador