• Muntanya russa en el dòlar entre Draghi, Trump i Mnuchin
bce

La guerra de les divises està a l'horitzó. Però el BCE vol rebaixar les tensions. "És l'últim que el món necessita" a l'actualitat, segons ha advertit aquest divendres a Davos el representant francès en el directori del Banc Central Europeu (BCE), Benoit Coeuré, considerat la mà dreta de Mario Draghi en l'executiva de l'institut emissor de l'eurozona.

"L'últim que el món necessita avui és una guerra de divises", ha subratllat el banquer francès durant la seva intervenció al Fòrum Econòmic Mundial que se celebra a l'estació d'esquí suïssa de Davos, reforçant així el missatge llançat aquest dijous pel president del BCE, Mario Draghi, que va llançar ahir vetllades crítiques als EUA pels comentaris sobre el dòlar de diversos alts funcionaris.

Coeuré va destacar l'eficàcia demostrada per la guia de política monetària oferta pel BCE

En aquest sentit, Coeuré ha assenyalat que aquestes qüestions han de discutir en el si del G-7 i del G-20, afegint que la volatilitat recent del tipus de canvi "no ajuda" i advertint que en cas que això provoqui conseqüències no desitjades pel banc central, com restriccions no buscades de la política monetària, la institució es replantejaria la seva postura.

"El que volem veure és que els tipus de canvi vinguin reflectits pel mercat, reflectint diferents condicions financeres en diferents llocs com a reflex de les diferents parts del cicle en què ens trobem", va afegir el directiu del BCE.

D'altra banda, Coeuré va destacar l'eficàcia demostrada per la guia de política monetària oferta pel BCE, tot i que ha admès que aquestes directrius "hauran d'evolucionar".

"El debat fins ara ha estat sobre quan debatre. És una cosa més aviat de metapolítica monetària", va dir el banquer francès, recordant que aquestes directrius representen una declaració d'intencions per part del BCE, però no un compromís.

Noticias relacionadas

contador