ep bandera de china
LIAU CHUNG-REN / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

Nova operació al mercat del Banc Popular de la Xina, la segona en cinc dies, per assegurar la liquiditat davant la crisi del promotor immobiliari Evergrande. Aquest dimecres ha realitzat una opercaión als mercats d'"acords de recompra inversa", o la compra de bons a curt termini d'alguns prestadors comercials perquè els bancs tinguin més efectiu a mà, segons han mostrat les dades del banc central.

Dimecres, la Xina també ha mantingut sense canvis el tipus d'interès de referència per als préstecs, amb el tipus d'interès preferent a un any (LPR) al 3,85%. El tipus d'interès preferencial a cinc anys s'ha mantingut al 4,65%. Això coincideix en gran mesura amb les expectatives dels operadors i dels analistes en una enquesta ràpida, que preveien que no hi hauria canvis en els tipus d'interès a un any i a cinc anys, segons Reuters.

El passat 17 de setembre, el banc central de la Xina va realitzar un total de 100.000 milions de iuans (uns 15.500 milions de dòlars) de repos per mantenir la liquiditat en el sistema bancari, segons informacions de Xinhua.

La quantitat incloïa 50.000 milions de iuans de repos a set dies a un tipus d'interès del 2,2%, i 50.000 milions de iuans de repos a 14 dies a un tipus d'interès del 2,35%, segons el Banc Popular de la Xina.

Amb 10.000 milions de iuans de repos inversos que vencien el mateix dia, la mesura va suposar una injecció neta de liquiditat de 90.000 milions de iuans al mercat.

Un repo invers és un procés durant el qual el banc central compra valors als bancs comercials a través d'una licitació, amb l'acord de vendre'ls de nou en el futur.

Noticias relacionadas

contador