Jim Cramer

“El 27 de juliol és el principi de la fi del ral·li de les borses”. Així de clar ho deixa aquest gràfic que s'ha fet viral en les últimes hores. Elaborat per Larry Williams, “popular expert en trading”, i apadrinat per Jim Cramer, la representació mostra que, sobre la base dels patrons estacionals del mercat, juliol tendeix a ser el mes més alcista per a la renda variable.

“El gràfic suggereix que l'S&P pot escalar un altre 4% o 5% durant els propers dies però a partir del 27 de juliol anticipa que tot comenci a fer la volta”, ha assenyalat Cramer durant la seva última intervenció a la CNBC. “Tenint en compte que els subsidis per desocupació fruit de la pandèmia expiren a la fi de mes, no seria gens sorprenent”, reconeix.

Cramer no ha matisat fins a quin punt pot ser aquest ‘pullback’: “Probablement és molt aviat per a dir-ho, però Williams sospita que farà molt de mal perquè hi ha molts inversors que s'han posat llargs en borsa”.

gráfico viral
El gráfico de Larry Williams sobre las tendencias estacionales.

Els subsidis per desocupació estan sent un dels temes candents de la política als EUA. Aquest dilluns, els congressistes han tornat per debatre el pròxim gran projecte d'estímuls econòmics per afrontar l'impacte de la pandèmia al país.

Segons informa el Washington Post, els republicans de Donald Trump estan només disposats a oferir unes ajudes d'entre 200 i 400 dòlars setmanals, comparat amb 600 dòlars a la setmana que cobraven els aturats gràcies a la llei Cares, aprovada el mes de març i vàlida fins a finals de juliol.

El secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, ha assegurat que estan revisant “acuradament” aquestes prestacions, perquè pensen que hi ha alguns aturats que perceben ara més diners del que cobraven abans d'estar a l'atur.

LA MAJOR ECONOMIA NECESSITA MÉS ESTÍMULS

Als subsidis d'atur s'hi suma la negociació sobre un altre gran paquet d'estímuls per impulsar la primera economia del món. Les darreres informacions, de les quals es fa eco Bloomberg, indiquen que Trump només signarà un paquet de mesures que inclogui una retallada de salaris.

La veritat és que el país necessita, en paraules dels economistes, més estímuls per reparar el mal de la pandèmia, i és que els consumidors estan demostrant que els costarà tornar als seus vells hàbits fins i tot després de l'aixecament del confinament.

Als EUA sempre li quedarà la Fed. Els homes de Jerome Powell han reiterat el seu suport a l'economia en diverses ocasions. La Reserva Federal ha obert la porta a estímuls indefinits per fer que el país torni a alçar-se.

Noticias relacionadas

contador