• Explica que ha pres la mesura davant la desacceleració dels PMI de la Zona Euro
ep deutsche bank
EUROPA PRESS

Els experts de Deutsche Bank han revisat la seva estratègia d'inversió sobre els bancs europeus i, com a resultat, han retallat el seu consell fins a 'infraponderar' des del seu anterior recomanació de 'mantenir'. "Vam baixar els bancs a 'infraponderar' a mesura que els PMI de la Zona Euro comencen a atenuar", assenyalen aquests analistes a l'arrencada d'un informe publicat aquest divendres.

Segons expliquen des de l'entitat alemanya, els bancs "són el sector amb major risc en el nostre escenari projectat d'un continu debilitament en els PMI de la Zona Euro i en els rendiments dels bons alemanys". A finals de novembre, Deutsche Bank va elevar el seu consell sobre els bancs europeus fins a 'mantenir' des d’'infraponderar' després que el sector hagués donat un impuls a l'alça a causa de la fortalesa del PMI de la Zona Euro en aquest moment. "Des de llavors, els bancs han assolit el nivell suggerit per l'impuls del PMI, superant el mercat en un 5%", expliquen aquests analistes.

Des del banc alemany recalquen que el debilitament continu en els PMI de la Zona Euro pesa sobre el sector. "Històricament, el millor punt del cicle per al rendiment relatiu dels bancs és quan els PMI estan augmentant, mentre que les entitats financeres generalment tenen un pitjor acompliment quan els PMI estan caient", assenyalen des de Deutsche Bank.

La setmana passada, el PMI compost de la Zona Euro es va reduir en 1,4 punts al febrer, de 57,9 - 56,5, la caiguda mensual més pronunciada en cinc anys. "Esperem un PMI a 55 per a mitjans d'any i a 53 per cap d'any en funció de l'impacte endarrerit de la fortalesa de l'euro en l'impuls del creixement de la zona euro", adverteixen des de Deutsche Bank.

D'altra banda, des del banc expliquen que la disminució del PMI se sol associar amb caigudes en el rendiment del bo alemany. "El rendiment relatiu dels bancs s'ha relacionat fortament amb els moviments del bo alemany al llarg dels anys", apunten des de Deutsche Bank. Afegeixen aquests experts que el punt de vista del consens és que els rendiments dels bons seguiran augmentant i que, com a conseqüència, els bancs tindran un millor rendiment. No obstant això, precisen, "vam observar que, històricament, l'impuls del creixement ha estat el principal impulsor dels rendiments dels bons i la nostra projecció per als PMI implica un continu debilitament en el rendiment dels bons alemanys a 10 anys", assenyalen des de Deutsche Bank. "El nostre model de rendiment de bons (...) implica un rendiment al voltant del 0,3% per a mitjans d'any", afegeixen.

Després d'aquesta retallada, des de Deutsche Bank recorden que els seus analistes "romanen positius amb els bancs a un any vista a causa de l'abast de la normalització dels tipus, les perspectives d'un impuls creditici positiu i el potencial per al desenvolupament de capital".

Noticias relacionadas

contador