coronavirus-une-infirmiere-porte-un-masque-ffp2-dans-un-hopital-de-nice-le-5-mars-2020 20200625095429

L'Ibex i la resta de borses europees comencen la setmana amb dubtes i moviments moderats mentre els rebrots del virus se succeeixen pel món i després de conèixer-se que la malaltia ha matat ja a 500.000 persones, segons les dades recopilades per la Universitat Johns Hopskins. El nombre d'infeccions confirmades ha superat els 10 milions.

  • 11.074,60
  • -0,33%

Les morts als Estats Units representen més del 20% de les defuncions reportades pel Covid-19, més que qualsevol altre país del món, seguit pel Brasil, Regne Unit, Itàlia i França.

Àsia ha caigut aquesta matinada amb força (-1,5% de mitjana) després de conèixer aquestes dades i afectada també pels descensos en el petroli. L'augment de casos de coronavirus a Àsia ha portat a la reimposició de tancaments localitzats en alguns països, la qual cosa podria fer mossa en la demanda de cru.

Amb tot, l'Ibex lluitarà per no perdre el primer suport que presenta en els 7.090 punts, mentre que la primera resistència està en els 7.664 punts.

Aquesta setmana estarà marcada pel festiu dels Estats Units del divendres (Dia de la Independència), la qual cosa suposarà que l'informe d'ús de juny es publiqui el dijous. Aquest mateix dia també es coneixerà la taxa de desocupació en la zona euro. Quant al calendari d'aquest dilluns, la inflació a Espanya modera la seva caiguda al 0,3% al juny per l'alça de carburants i electricitat. En la zona euro, la confiança d'empreses i consumidors de juny ha quedat en 75,7 enfront de 80,0 esperat. A més, el mercat estarà pendent de la compareixença d'Andrew Bailey, governador del Banc d'Anglaterra.

D'altra banda, aquest dilluns hi ha reunió entre el president francès, Emmanuel Macron, i la canceller alemanya, Angela Merkel, a Meseberg, abans de la cimera del 17 i 18 de juliol. Els dos líders discutiran quina estratègia emprar respecte al fons de recuperació. També es reprenen avui les negociacions entre la UE i Regne Unit amb trobades de totes dues parts a Brussel·les. "Continuem creient que no hi haurà grans avanços durant l'estiu ja que encara estem molt lluny de la data límit 'real' del 31 de desembre de 2020", apunten els experts de Danske *ank.

Noticias relacionadas

contador