• Així ha deixat clar que el FROB sempre actua per compte de la JUR
  • De Guindos ha insistit que la bona notícia és que no s'hagi injectat diners públics
ep luisguindos mendezvigo i cristobal montororodapremsa
EUROPA PRESS

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha apuntat que la responsabilitat en el cas del Banc Popular i la seva resolució és de la Junta Única de Resolució. De Guindos ha recordat que les decisions que es prenen quan un banc té dificultats recauen en les institucions europees per la Unió Bancària.

Luis de Guindos ha afirmat que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) "sempre actua per compte de la Junta Única de Resolució (JUR)" quan un banc té dificultats, com ha passat en el cas de la resolució i posterior venda de Popular.

Preguntat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari d'aquest dilluns sobre els possibles recursos a les decisions preses per les autoritats per donar solució a la situació de Popular, el titular d'Economia ha reconegut que "la gent considera que té els seus drets i els pot plantejar".

No obstant això, ha subratllat que, d'acord amb la normativa comunitària i espanyola, els organismes "que han executat totes les decisions són el Banc Central Europeu (BCE) com a supervisor únic i la JUR". "El FROB sempre actua per compte de la JUR", ha explicat.

Segons De Guindos, l'"important" en aquest cas és que la solució que es va donar a Popular va permetre evitar pèrdues als dipositants i no va costar "ni un sol euro" a Espanya, "a diferència del que ha passat a Itàlia", en referència al recent rescat de les entitats Veneto Banca i Banca Popolare di Vicenza.

En pertànyer a la zona euro, on "un dels pilars" és la Unió Bancària, les decisions que es prenen quan un banc té dificultats recauen en les institucions europees, ha recordat De Guindos.

Noticias relacionadas

contador