ep oficina de bankia y su sede en la torre kio de madrid
Jesús Hellín - Europa Press

L'agència DBRS Morningstar ha posat en revisió amb implicacions positives la qualificació a llarg termini de Bankia a conseqüència de l'anunci de fusió de l'entitat amb CaixaBank. La situa en 'BBB (alta)', mentre que a CaixaBank la qualifica 'A (baixa)' amb perspectiva estable.

  • 1,78€
  • 2,65%
  • 4,81€
  • -0,37%

Segons ha informat l'agència, la revisió del ràting de Bankia reflecteix l'opinió de DBRS que el banc es beneficiarà de la fusió amb CaixaBank, la qualificació de la qual és superior, creant el banc més gran d'Espanya, amb uns actius totals combinats de 664.000 milions d'euros i quotes de mercat en préstecs i dipòsits del voltant del 25%.

DBRS considera que la fusió crearà una entitat que hauria de poder generar resultats financers sòlids, encara que preveu que els beneficis trigaran un temps a materialitzar-se completament per la gran grandària de l'operació. La firma espera concloure la revisió del ràting de Bankia quan es tanqui la fusió, la qual cosa està previst per al primer trimestre de 2021.

Si la fusió avança segons l'esperat, la qualificació de Bankia probablement s'equipararà amb la de CaixaBank. Si no tira endavant, les qualificacions tornaran previsiblement als seus nivells anteriors.

Noticias relacionadas

contador