credit suisse
1,69€
  • 0,05€
  • 3,27%

Credit Suisse considera que les recents caigudes en les accions dels bancs espanyols no estan justificades i ha elevat el preu objectiu de Bankia a 2,9 euros per títol, alhora que ha elevat la seva recomanació sobre l'entitat des d'infraponderar a neutral.

  • 1,78€
  • 2,65%
  • 5,11€
  • 1,95%

En un recent informe, l'entitat ha assenyalat que les expectatives negatives sobre una pujada de tipus estan darrere de la baixa valoració dels mercats per a les entitats financeres, encara que afirma que la seva valoració ja recull aquest factor, així com els reemborsaments d'operacions de finançament a llarg termini i l'encariment de les emissions de deute non-preferred.

Credit Suisse ha ajustat els seus preus objectius per a CaixaBank, Bankia i Sabadell, així com les seves estimacions per al marge d'interès fins al 2020. A més, ha mantingut la recomanació per a Sabadell en neutral i la de CaixaBank en sobreponderar, mentre que ha elevat d'infraponderar a neutral la de Bankia.

En el cas de CaixaBank, n’ha rebaixat el preu objectiu des de 4,2 euros fins a 4,1 euros, enfront dels 2,88 als quals cotitza actualment, i sosté que l'entitat es beneficiarà d'una major capacitat per mantenir el seu creixement en ingressos i marge d'interessos en l'entorn actual, impulsada pel seu negoci assegurador.

En la seva opinió, el mercat no està reconeixent el benefici estructural de l'entitat (11-12%) i l'està penalitzant per la seva gestió conservadora, que espera que serà compensada a mesura que es clarifiquin els impactes de la regulació a l'entorn europeu.

De la seva banda, el preu objectiu per Sabadell s'ha rebaixat d’1,2 euros a 1,1 euros, davant els 0,86 euros de valor borsari actual. Credit Suisse ha explicat que, si no té una opinió més positiva és causa de les incerteses al voltant del seu negoci al Regne Unit i per la sensibilitat del banc a un major deteriorament de les condicions de finançament. A més, ha reduït la seva expectativa de repartiment de dividends del 50% al 40% i, tot i que hi ha riscos, el seu abast no és tal com per portar-lo a suggerir necessitats de capital addicionals.

En el cas de Bankia, Credit Suisse ha elevat el preu objectiu de 2,3 euros a 2,9 euros, enfront dels 2,49 euros actuals, i ha elevat la seva recomanació d'infraponderar a neutral. Encara que manté la seva opinió que l'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri s'haurà d'esforçar més que els seus competidors a l'entorn actual, ara és més constructiva amb el seu capital.

L'informe no preveu que Bankia distribueixi cap dividend especial fins al final de 2020, però creu que l'aprovació dels nous models IRB per a les hipoteques li permetran un major excedent de capital.

REDUEIX LA SEVA PREVISIÓ DE BENEFICI PER A LES TRES ENTITATS

Credit Suisse ha rebaixat l'expectativa de benefici per a les tres entitats durant els exercicis 2019, 2020 i 2021. La menor retallada és per a CaixaBank, d'entre el 2% i el 3%, de manera que ara preveu que l'entitat guanyi 2.331 milions el 2019, 2.440 milions el 2020 i 2.511 milions el 2021.

A més, ha rebaixat les previsions de benefici per a Bankia entre un 10 i un 13%, amb 642 milions el 2019, 650 milions el 2020 i 670 milions el 2021.

En el cas de Sabadell, estima que aquest any guanyarà 837 milions, el proper 878 milions i que el 2021 el seu benefici arribarà als 930 milions, xifra que suposa una especial retallada respecte a les seves previsions anteriors de cara al final del període contemplat.

Noticias relacionadas

contador