cuentas-bancarias 20181123102815

DBRS considera que podria produir-se una segona onada de consolidació entre els bancs espanyols de mida mitjana el 2019, cosa que podria ajudar-los a millorar la seva rendibilitat i l'accés als mercats de capitals. Segons un recent informe, aquestes entitats es beneficiarien de les sinergies en ingressos i costos, pel fet que hi ha un solapament geogràfic limitat entre elles.

En aquesta línia, ha apuntat que menys de la tercera part de la xarxa d'Ibercaja (30%), Abanca (28%) i Liberbank (26%) es troba en àrees cobertes per altres bancs. Per exemple, només el 17% de la xarxa de Liberbank opera a la mateixa àrea que Unicaja.

A més, serà crucial un major accés als mercats de capitals a causa de la necessitat de noves emissions per complir amb els exigents requisits reglamentaris. En aquest sentit, els requisits vinculants de MREL haurien anunciar a mitjans de 2019 per a la majoria de les entitats espanyoles.

Destaca que la majoria dels balanços dels bancs ja s'han sotmès a una neteja molt important

Un altre factor que ha destacat l'agència és que la majoria dels balanços dels bancs ja s'han sotmès a una neteja molt important, cosa que elimina certa incertesa per als possibles socis en una fusió.

Pel que fa als principals grups bancaris, DBRS veu menys probable que continuïn participant en fusions i adquisicions a curt termini, tenint en compte les seves quotes de mercat actuals, la ja forta presència nacional i el fet que la majoria d'ells estan ara més centrats en la internacionalització.

L'agència de qualificació també ha destacat al seu informe que els bancs espanyols van reportar "sòlids resultats" durant l'exercici 2018, tot i la pressió en els marges, gràcies a l'impuls de les millores addicionals en les provisions, l'increment de les comissions i el control dels costos.

Noticias relacionadas

contador