• En la seva opinió, Alphabet, Facebook o Apple segueixen sent gangues
Jim Cramer

El famós Jim Cramer, director del programa 'Mad Money' de CNBC, és conscient que el sentiment sembla estar canviant pel que fa a les accions tecnològiques. De nou, el Nasdaq va ser l'índex que pitjor ho va fer aquest dijous a Wall Street amb caigudes del 0,47% enfront dels descensos del 0,07% del Dow Jones i del 0,22%, de l'S&P. Per a alguns, com Goldman Sachs, l’"escenari de conte de fades" en què han actuat aquestes companyies no durarà i, després de les seves fortes pujades, les caigudes en les tecnològiques podrien estar 'a la volta de la cantonada', cosa que afectaria l'evolució dels índexs a l'altra banda de l'Atlàntic pel pes d'aquestes en ells.

  • 163,59$
  • 0,89%
  • 228,20$
  • -0,29%
  • 561,35$
  • 0,40%

No obstant això, Cramer assenyala que, encara que aquest escenari canviï i es torni menys favorable per a aquest tipus d'accions, Alphabet, Facebook o Apple segueixen sent, en la seva opinió, companyies que estan barates i en què interessa estar. "És Alphabet una ganga?", es pregunta Cramer, al qual respon: "Sí, si pot complir amb els números el 2018 i 2019".

El responsable de 'Mad Money' va dir que sentia el mateix per Facebook i pel gegant tecnològic Apple. "Recordeu que tot i que la tecnologia s'ha convertit en una paraula maleïda últimament, hi ha una raó per la qual tots clamen per ella i hi tornen al final: guanys, solidesa, primes, benefici orgànic... El tipus de companyies que no tenen desavantatges i que et donen sorpreses a l'alça", assenyala Cramer.

A part de les tecnològiques, Cramer es va referir a la companyia petroliera Patterson-UTI Energy i va destacar la conversa que va mantenir amb el seu president, que va assenyalar que les caigudes en el cru no els estaven penalitzant i que, amb preus entre $45 i $55, la seva previsió és fer-ho "molt bé".

Una altra companyia, en aquest cas de petita capitalització, Rent-A-Center, també és al radar de Jim Cramer. "Les accions de Renta-A-Center han baixat un 70% des del seu nivell més alt de tots els temps fa gairebé quatre anys, però darrerament ha començat a rebotar dur, de manera que això podria ser interessant", explica, tot i que afegeix que caldrà veure si el rebot és sostenible o si l'empresa es troba realment en dificultats.

Pel que fa a altres empreses a les quals es va referir, va dir que Kroger i, en general, les companyies dels supermercats, es troben ara "en una cursa gegantina cap al fons i que ningú sortirà il·lès".

Noticias relacionadas

contador