• Aquests experts creuen que podria ser el moment d'anar sortint de les tecnològiques i comprar bancs
apple tienda quinta avenida

Gran part de les pujades al mercat nord-americà s'han sustentat en el ral·li en les companyies tecnològiques i aquest ral·li sembla que no durarà molt més. Aquesta és l'opinió dels experts de Goldman Sachs que, en un informe publicat el divendres passat i recollit per CNBC, assenyalen que hi ha dos finals possibles per a l'actual "conte" que viuen les tecnològiques i cap n’és bo.

  • 179,62$
  • 3,43%
  • 169,30$
  • -0,35%

En la seva opinió, o bé l'enfortiment del creixement fa que la Reserva Federal (Fed) es mostri més agressiva amb la seva política monetària i redueixi la valoració de la renda variable, o bé l'actual entorn de baixos tipus d'interès és el correcte i el ritme de creixement econòmic mostra una "desacceleració significativa", cosa que tampoc seria positiu per a les companyies.

Malgrat les seves previsions preocupants, Goldman no espera que passi, de moment, alguna cosa catastròfica en el mercat o en les accions tecnològiques. Aquests analistes preveuen que l'S&P tanqui l'any un 4% per sota dels nivells actuals, als 2.325 punts. A més, la companyia segueix recomanant, de moment, valors tecnològics, com Nvidia o Facebook, encara que suggereix que pot ser hora de comprar accions bancàries.

Wall Street va tancar aquest dilluns amb caigudes que van ser més voluminoses en el cas del Nasdaq, que es va deixar un 0,52%. Les retallades en les tecnològiques van tornar a ser protagonistes ahir, de la mateixa manera que ho van ser divendres passat, quan van caure un 3%. Apple es va deixar un 2,46%, després que Mizuho Securities rebaixés la qualificació de l'acció de 'comprar' a 'neutral'. Amazon també va perdre un 1,38%, Facebook va cedir un 0,77%, Microsoft, un 0,77% i Alphabet va retallar un 0,73%.

S'espera que la Fed apugi els tipus d'interès durant la reunió de dos dies que comença avui i les conclusions de la qual es coneixeren demà dimecres.

contador