• Segons aquests analistes, els mercats de renda variable veuran com Corea del Nord deixa de ser un problema a mesura que els processos diplomàtics van progressant
kimjongun

Les tensions de Corea del Nord amb altres potències mundials, principalment amb els Estats Units, no es convertiran en un problema pel qual els inversors hagin de preocupar-se més del que s'han preocupat fins ara. Almenys és el que pensa Dave Lafferty, estrateg en cap de Natixis Global Asset Management, que creu que els mercats de renda variable veuran com Corea del Nord deixa de ser un problema a mesura que els processos diplomàtics van progressant.

"Els inversors poden esperar que la situació de Corea del Nord retorni a l'inquietant status quo que ha prevalgut durant diversos anys", assenyala Lafferty. Afegeix aquest expert que si bé els Estats Units i la Xina no estaran completament alineats en aquesta qüestió, "apareixerà un front una mica més unificat per mantenir Pyongyang sota control".

Les tensions a la península coreana, que fa dues setmanes van provocar fort nerviosisme als mercats, sembla que tendeixen a disminuir, afegeixen des de Natixis. El discurs ha tornat a moderar-se després de les amenaces de "foc" i "fúria" de Donald Trump a Corea del Nord. "Kim Jong-un sembla estar adoptant un enfocament més d'esperar i veure", subratlla Dave Lafferty, alhora que destaca que, tant en públic com en privat, els Estats Units i la Xina estan augmentant el diàleg entre les dues nacions, "i redueixen la possibilitat d'una mala comunicació en cas de crisi".

La setmana començava amb la por que Corea del Nord tornés a ser la causa de retallades en la renda variable enmig de les maniobres militars que estan duent a terme els Estats Units i Corea del Sud. De moment, els mercats es mantenen tranquils, amb pujades del 0,4% de mitjana a Europa aquest dimarts.

Noticias relacionadas

contador