Tubos Reunidos

L'altra cara del moment d'incertesa borsària que s'està vivint és el càstig extra que estan patint els valors petits, que aquest dimarts tornen a viure una sessió molt negativa. Mentre al costat dels guanys destaquen les alces en Pescanova (+9,5%) i en Coemac (+6%), al 'costat vermell' cauen molts més títols, amb retallades d'entre el 5% i el 10% en almenys deu valors.

  • 0,05€
  • 0,00%
  • 0,65€
  • -0,61%

Adveo i Tubos Reunidos són les dues companyies del Mercat Continu que més es deixen ara (-11,3% i -10,3%, respectivament), seguides per Sniace (-9,5%), Abengoa A (-8,9%), Berkeley (-8%); Renta Corporación (-7,3%), Bayer (-7,9%) i PharmaMar (-6,2%).

Tal com hem estat explicant durant els últims dies, aquestes retallades en les 'small caps' tenen molt a veure amb un moment de mercat que genera molts dubtes i amb el transvasament de les carteres, per part dels inversors, cap a títols considerats més sòlids i forts. Cada vegada són més els experts que aconsellen valors 'value' per a l'última part de l'any, amb fonaments sòlids i que puguin aprofitar-se de la millora que s'anticipa en les dades macro. Per contra, els valors petits s'estan convertint en els menys apreciats en el moment actual.

Audax i Solaria també es troben aquest dimarts entre els títols que més retrocedeixen. La primera no ha aconseguit frenar els descensos tot i haver enviat un comunicat a la setmana passada en què aclaria que les reformes del Govern en matèria d'electricitat no van a penalitzar-la. Pel que fa a PharmaMar, la farmacèutica no aconsegueix aixecar cap i cau ja més d'un 60% a l'any davant l'absència de novetats favorables sobre Aplidin i per molt que la companyia enviï comunicats enquè anuncia avenços en diferents estudis.

Aquest dimarts està sent una jornada especialment negativa per a l'IBEX, amb retallades de l’1,21% ara. El selectiu està lluitant per no deixar enrere els 8.700 punts, nivell per sota del qual cotitza en aquests moments. CIE Automotive (-5,2%), Arcelor Mittal (-2,85%) i Sabadell (-2,70%) són els pitjors títols del selectiu a aquestes hores. Al costat positiu destaca DIA, que rebota un 7% després de deixar durant la passada jornada un 24%.

Noticias relacionadas

contador