ep archivo   un signo de la calle wall street en frente de la bolsa de valores de nueva york
LUCAS JACKSON - Archivo
38.589,16
  • -
  • -

Wall Street cotitza amb guanys moderats després del tancament mixt de dimecres. Les dades d'inflació conegudes aquest dimecres no han alterat els plans de la Reserva Federal (Fed) de mantenir els tipus d'interès a la reunió de la setmana que ve, encara que tampoc no han servit per saber si farà una última pujada abans de final d'any.

"La bona notícia va ser la moderació de la taxa subjacent per quart mes consecutiu. Junts amb el refredament del mercat laboral i els PMIs, dona raons perquè la Fed torni a pausar tipus a la reunió del 20 de setembre", argumenten des de Bankinter.

"No obstant, les opcions d'una pujada més en alguna de les reunions posteriors de novembre i desembre continuen obertes", afegeixen aquests experts.

SORTIDA A BORSA D'ARM

En qualsevol cas, aquest dijous se centra en l'esperada sortida a borsa d'Arm, que ha fixat el preu inicial en 51 dòlars per acció.

Els experts esperen que els seus títols es disparin fins als 57 dòlars només obrir, cosa que pot contribuir a millorar el sentiment dels inversors durant la jornada.

QUÈ FARÀ EL BCE?

Una altra de les cites interessants del dia ha estat el conclave monetari del Banc Central Europeu (BCE), que ha complert amb la filtració que va anticipar als mercats aquest dimarts a la nit i ha pujat els tipus d'interès un 0,25%, fins al 4,5%, el nivell més alt en els darrers 20 anys. El tipus de dipòsit ha pujat fins al 4% i el tipus de facilitat de préstec, fins al 4,75%.

D'aquesta manera, el BCE ha fet 10 pujades consecutives en els interessos des que va començar el seu cicle d'enduriment monetari el juliol del 2022. Durant aquest temps, el preu del diner ha pujat en 450 punts bàsics.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'agenda econòmica, aquest dijous s'ha publicat l'índex de preus de producció (IPP), que ha repuntat l'agost fins a l'1,6% en taxa interanual, quatre dècimes per sobre de la previsió de consens.

A més, s'han conegut les vendes al detall del mes, que han crescut un 0,6%, així com les peticions setmanals de desocupació, que han pujat menys del que s'esperava, fins a 220.000.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,5% (88,95 dòlars) i el Brent avança també un 0,5% (92,34 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia molt lleugerament (1,0727 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,2% (1.927 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 4,262% i el bitcoin es revalora un 0,2% (26.281 dòlars).

Noticias relacionadas

contador