wall street portada bandera bolsamania
38.500,85
  • -
  • -

Wall Street registra pujades del 0,5% molt pendent una jornada més del Dow Jones i de la crisi de Boeing, que ha detingut la seva caiguda borsària de les dues últimes jornades. En un àmbit més polític, els mercats miren de nou cap al Parlament Britànic després del nou 'no' a Theresa May.

De tornada a Boeing, la companyia ha detingut la seva caiguda tot i la prohibició de vol per al seu model 737 Max en multitud de països, entre els quals s'inclou la Xina i el conjunt de la Unió Europea. Un avió que ha estat el tràgic protagonista de dos accidents amb víctimes mortals durant els sis últims mesos.

L'aerolínia Norwegian demanarà a Boeing una indemnització per tenir immobilitzats els avions d'aquest model. Concretament, la companyia escandinava compta amb 18 aeronaus d'aquest model en la seva flota.

D'altra banda, el sector tecnològic segueix liderant la remuntada a la Borsa de Nova York. L'índex de semiconductors de Filadèlfia repunta un 2% i és un dels més alcistes del dia.

BREXIT I DADES ECONÒMIQUES

Pel que fa al Brexit, aquest dimecres al Parlament Britànic ha de decidir si vol o no un Brexit sense acord. El mercat espera que aquesta possibilitat sigui rebutjada i que finalment s'aprovi la sol·licitud d'una pròrroga als seus socis comunitaris en una altra votació prevista per dijous.

A nivell macroeconòmic, l'índex de preus de producció de febrer va pujar un 0,1%, per sota del 0,2% esperat pels analistes. A més, la despesa en construcció de gener va pujar un 1,3%, molt per sobre del 0,4% esperat.

Per la seva banda, les comandes de béns duradors de gener van pujar un 0,4% respecte a les caigudes de mig punt anticipades pel consens. Excloent-ne la partida més volàtil de comandes d'aeronaus, les comandes van augmentar un 0,8%, molt per sobre del 0,1% esperat.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

"Després d'unes pujades ininterrompudes el 21% des del mínims del 26 de desembre, el Dow Jones s'ha pres un merescut descans que sembla haver finalitzat després d’acostar-se a la mitjana de 200 sessions", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"L'envoltant alcista que vam poder veure aquest dilluns ens mostra la fi dels descensos del curt termini i la continuació de les pujades fins a la resistència dels 26.277 punts. Si aconseguís superar aquest nivell d'oferta, el més normal és que acabem veient una extensió dels guanys fins als màxims històrics que presenta als 26.951 punts", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,6%, fins als 57,81 dòlars, després que els inventaris setmanals de cru als EUA hagin baixat en 3,8 milions de barrils, molt per sota de la pujada esperada de 2,6 milions.

Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,2%, fins als 1,1312 dòlars, després de marcar aquest dijous mínims des de 2017 als 1,1178 dòlars contra el bitllet verd, pel retard en la pujada dels interessos anunciat pel BCE. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,61%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys puja fins al 2,45%.

Noticias relacionadas

contador