powellcbbolsa22

Wall Street cotitza amb compres moderades aquest dimecres després dels guanys de dimarts, que van portar l'S&P 500 al nivell més alt des del gener del 2022, i a l'espera de conèixer la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed).

  • 19.074,67
  • 0,39%

El mercat descompta amb una probabilitat del 98,2%, segons l'eina FedWatch de CME Group, que el banc central nord-americà mantindrà els tipus a la forquilla compresa entre el 5,25%-5,5%, per la qual cosa l'atenció se centrarà en l'actualització del diagrama de punts de l'organisme sobre les perspectives econòmiques i monetàries.

"La recent reacció del mercat de bons podria ser motiu de preocupació per a alguns membres de la Reserva Federal si la caiguda dels rendiments fa que les condicions financeres es relaxin prou per provocar un repunt de la inflació. Això no significa que en veurem una altra pujada de tipus, no se n'espera cap canvi, però podria portar el FOMC a examinar els seus gràfics de punts per al proper any i anar amb compte d'alterar-los de qualsevol manera que es pugui considerar moderada", valora Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets UK.

Els experts de Link Securities també comenten que "caldrà estar molt atents a les seves noves projeccions de creixement econòmic per al 2024 i 2025, a les noves estimacions d'inflació i, naturalment, a les seves expectatives de tipus d'interès, que quedaran plasmades al 'famós' diagrama de punts, en què cada membre del FOMC dibuixa com espera que es comportin les taxes oficials durant els propers anys".

POWELL REFREDARÀ L'OPTIMISME

L'altre focus d'atenció per al mercat serà la conferència de premsa del titular de la Fed, Jerome Powell, a la recerca d'alguna pista sobre quan arribaran les primeres retallades.

Tot i això, els inversors són menys optimistes en aquest sentit i estan convençuts que el banquer central intentarà refredar l'optimisme.

"Les expectatives del mercat són massa optimistes en descomptar que la primera baixada de tipus de la Fed tindrà lloc el maig i assumir un total de 100p.b. de retallada el 2024. Al nostre escenari, les primeres rebaixes es produiran, com a molt aviat, a finals del 2024 i no seran tan pronunciades", expliquen des de Bankinter.

Per això, consideren que el to que utilitzi Powell serà "relativamant hawkish/dur per refredar les expectatives de retallades ràpides i agressives. Això hauria de frenar les borses i posar a prova la inèrcia alcista de les darreres sis setmanes".

Per Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, “probablement ens enfrontarem a un Powell satisfet, tranquil, però cautelós, que dirà que la Reserva Federal ha fet una gran feina en la lluita contra la inflació, però que les taxes seguiran sent restrictives tant de temps com calgui. Un ajustament moderat podria eliminar l'expressió 'reafirmació addicional de polítiques' de la comunicació posterior a la reunió".

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

L'agenda econòmica d'aquest dimecres inclou la publicació de l'índex de preus de producció del novembre, que ha caigut més del que s'esperava, fins al 0,9% en taxa interanual, mentre que el PPI exalimentació i energia s'ha ubicat al 2%, també per sota del que s'ha anticipat.

A l'actualitat empresarial, les accions de Pfizer cauen un 8% després que la farmacèutica revisés els ingressos esperats per al proper any fins a la forquilla situada entre 58.500 i 61.500 milions de dòlars, que s'ha quedat per sota de la previsió del consens.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,25% (68,78 dòlars) i el Brent guanya un 0,19% (73,37 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,01% (1,079 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,23% (1.997 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa fins al 4,168% i el bitcoin avança un 0,53% (41.381 dòlars).

contador