cbmohamed el erian sh1

Les borses mundials no aconsegueixen recuperar-se després de l'arribada del coronavirus a Europa a la sessió del dilluns, malgrat que encara no supera d'altres grans enfonsaments registrats a l'última dècada. En aquest punt, és moment de comprar aprofitant les caigudes o de replegar carteres? Alguns gurus de Wall Street no se'n refien i aconsellen esperar.

"Continuïn resistint-se, per molt dur que sembli, no comprin simplement aprofitant les davallades, encara que sigui una tàctica que ha funcionat en el passat". Ho diu Mohamed El-Erian.

El popular inversor i economista cap d'Allianz ha reiterat aquest dimarts en una entrevista concedida a la CNBC la seva columna publicada al Financial Times el passat 2 de febrer. La tesi ve a ser la mateixa. La crisi del coronavirus serà un punt d'inflexió per a aquests inversors que, especialment des de la crisi financera global del 2008, han estat comprant sistemàticament a cada nova davallada.

"El coronavirus és diferent. És gran. Paralitzarà la Xina i caurà com una cascada sobre l'economia global", avisa El-Erian. "És important destacar que no pot ser contrarestat per la política dels bancs centrals", afegeix. En aquest sentit, adverteix que es tracta d'una cosa que alterarà tant als subministraments com a la demanda a escala mundial, per la qual cosa serà cada vegada més difícil de contrarestar.

El-Erian no està sol. Jim Cramer, una altra de les personalitats de Wall Street, assegura rotundament a la CNBC que "comprar qualsevol rebot del Dow després de d'aquesta gran caiguda és d'idiotes". Cramer porta setmanes recomanant precaució als inversors en tot allò que està relacionat amb el coronavirus.

Dins d'aquest enfocament conservador, Cramer tampoc no se la juga gaire. Una de les seves poques apostes és Microsoft: "És l'escollida, si vols comprar alguna cosa; és l'ideal". Els de Bill Gates van respondre a la seva confiança i, després de deixar-se un 3% aquest dilluns, reboten i recuperen una mica del terreny perdut.

LES GRANS TECNOLÒGIQUES, UNA BONA ALTERNATIVA

Microsoft no és l'única gran tecnològica per la qual poden apostar els inversors més cautelosos. Paul Meeks, en altre temps gestor del major fons de tecnològiques durant la bombolla de les 'puntocom', assegura que aquestes empreses afronten una caiguda de fins al 20% per causa del virus.

"Jo les compraria a l'engròs", afirma Meeks, que destaca els forts fonamentals d'aquestes empreses i recomana especialment Lam Research, Nvidia, AMD, Micron i Applied Materials, totes elles incloses al portfolio del fons que ara gestiona a Independent Solutions Wealth Management.

Noticias relacionadas

contador