• Cobas AM realitzarà la comercialització i gestió dels plans de pensions i Dunes Capital s'encarregarà de l'administració dels mateixos
ep francisco gari parames

Cobas Asset Management, de Francisco García Paramés, acaba de posar en marxa els seus plans de pensions, productes que encaixen perfectament amb l'objectiu principal de la gestora de l'estalvi a llarg termini.

Els dos productes que Cobas AM comença avui a comercialitzar són Cobas Global PP i Cobas Mixt Global PP. Així, el primer es tracta d'un fons amb una vocació 100% de renda variable que estarà invertit de la mateixa manera que el seu fons d'inversió Cobas Selecció FI. És a dir, el 90% de la inversió es realitzarà en renda variable internacional i el 10% restant en renda variable d'Iberia (Espanya i Portugal).

Aquest producte està enfocat per a inversors amb un horitzó temporal de permanència superior als cinc anys. La comissió de gestió serà de l’1,50% sobre el patrimoni i la comissió de custòdia serà d'un 0,08% sobre el patrimoni.

Per la seva banda, Cobas Mixt Global PP està més orientat cap a inversors amb un horitzó temporal de permanència inferior a cinc anys o amb un perfil més conservador. Per aquests motius, el patrimoni d'aquest fons s'invertirà entre un 25% i un 75% en renda variable i la resta en actius de renda fixa.

La part de renda variable s'invertirà de la mateixa manera que es farà en Cobas Global PP, replicant la cartera del fons Cobas Selecció FI. Pel que fa a la part de renda fixa, serà principalment pública i amb una durada inferior a dos anys.

La comissió de gestió d'aquest fons serà d'un 1,25% sobre el patrimoni i la comissió de custòdia serà d'un 0,08% sobre el patrimoni.

Cobas Asset Management s'encarregarà de la gestió i de la comercialització dels plans de pensions. A més, ha arribat a un acord amb Inverseguros Pensions-Dunes Capital perquè aquesta companyia s'encarregui de tota l'operativa de posada en marxa i desenvolupament dels plans de pensions: administració, control de riscos, relacions amb organismes supervisors i fiscals, assessorament i suport legal, entre altres activitats.

Noticias relacionadas

contador