• Amb aquests vehicles Cobas AM tindrà més capacitat de captar patrimoni d'inversors internacionals i institucionals
  • El gestor estrella frega els 1.000 milions d'euros sota gestió després d'haver tornat a la indústria
parames portada
Francisco García Paramés, fundador i director d'inversions de Cobas AM

Francisco García Paramés segueix amb xifres rècord en el seu retorn a la gestió, en fregar ja els 1.000 milions d'euros sota gestió. La seva gestora, Cobas AM, ha fet un pas més en llançar quatre fons a Luxemburg que li facilitaran la captació de patrimoni d'inversors internacionals i institucionals.

La companyia informa que ja ha rebut les autoritzacions del regulador luxemburguès (CSSF) per gestionar productes al país que és el major domicili de fons del món. La distribució anirà a càrrec de l'equip internacional de relació amb els inversors, que està encapçalat per Gema Martín Espinosa.

El Cobas Global Fund, que replica el Cobas Selección, va ser el primer de la llista. La versió espanyola, llançada a través del paraigua d'Inversis al novembre i traspassada a Cobas aquest any, en gestiona el 620 milions d'euros amb una estratègia 'value' en renda variable internacional. La seva principal posició és la companyia suïssa del negoci alimentari Aryzta, seguida de valors com Israel Chemicals, Hyundai i Teekay Partners. Entre les 53 accions que componen la seva primera cartera amb Cobas també hi ha noms habituals en el seu historial inversor al capdavant de Bestinver com BMW, Samsung, Dassault Aviation, Exor o Ralph Lauren.

Els altres tres vehicles que componen l'oferta internacional de Paramés són el Cobas International Fund, el Cobas Iberian Fund i el Cobas Large Cap Fund, "rèpliques idèntiques dels seus homòlegs espanyols". En aquest sentit, el primer correspon al Cobas Internacional, un fons de renda variable global amb almenys un 80% del patrimoni en països de l'OCDE (excloent-ne Espanya i Portugal), i que té actius per valor de 267 milions d'euros, segons Moorningstar.

El Cobas Iberia, per la seva banda, està centrat en les borses espanyola i portuguesa. El vehicle gestiona 26 milions d'euros. Paramés també ha llançat un fons que inverteix almenys un 85% del patrimoni en renda fixa, i que administra 18 milions d'euros. En total, segons les xifres de Morningstar, Cobas supera els 950 milions d'euros en actius sota gestió i es troba, per tant, a prop d’unir-se al club de gestors amb més de 1.000 milions.

Noticias relacionadas

contador