• També se sabrà l'Índex de Preus al Consum (IPC) d'Alemanya
  • Als Estats Units es publicarà l'indicador PCE
ep banderareino unido brexit
PIXABAY

La jornada d'aquest dijous, 29 de març, estarà marcada en gran part per la festivitat del Dijous Sant. De fet, diversos mercats borsaris al voltant del món no obriran en tot el dia, com a l'Argentina, Colòmbia o Mèxic. També serà així a l’Índia, tot i que allà per la celebració del Naixement de Mahavira.

Tot i això, els inversors comptaran amb diverses referències macroeconòmiques aquest dijous. Entre elles, la dada del Producte Interior Brut (PIB) del Regne Unit durant el quart trimestre de l'any passat.

Així mateix, a Alemanya es coneixerà la inflació o l'Índex de Preus al Consum (IPC) d'aquest mes de març, tant en taxa anual com mensual.

Per la seva banda, des dels Estats Units es coneixerà l'indicador PCE, és a dir, la dada preferida per la Reserva Federal (Fed) per estudiar la inflació del país. Aquesta referència mesura l'evolució de la despesa dels consumidors. També se sabran les peticions inicials de desocupació.

Això sí, la primera dada macroeconòmica que es farà públic aquest dijous seran les vendes al detall del Japó al segon mes d'aquest any.

ECONOMIA

- Regne Unit: PIB (10:30h).

- Alemanya: IPC (14:00h).

- EUA: PCE i peticions inicials d'atur (14:30h).

- Japó: vendes al detall (1:50h).

Noticias relacionadas

contador