• Aquesta setmana està marcada pels bancs centrals. també el Banc de Suïssa, el Banc d'Anglaterra i el Banc Central Europeu calibraran les seves polítiques monetàries
actas fed reserva federal portada

Continua aquesta setmana gran per als bancs centrals, ja que tant la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), com el Banc Central Europeu (BCE), el Banc de Suïssa i el Banc d'Anglaterra (BoE) es reuneixen aquests dies per calibrar les seves polítiques monetàries. I aquest dimecres, 13 de desembre, és el moment de la Fed: després de dos dies de reunions (que van començar aquest dimarts), l'organisme nord-americà haurà d'anunciar amb gran probabilitat la seva esperada pujada dels tipus d'interès en el curt termini.

  • 43,87€
  • -1,57%

A més, es coneixeran una sèrie de dades macroeconòmiques des de diferents països del món. Així, des d'Alemanya es publicaran el seu Índex de Preus al Consumidor (IPC) del passat mes de novembre, així com el seu IPC harmonitzat i el seu índex de preus majoristes.

També es coneixerà l'IPC de l'onzè mes de l'any dels EUA, així com el seu IPC subjacent. Així mateix, a l'Eurozona es publicarà la informació relativa a la producció industrial d'octubre del Vell Continent i el nivell d'ocupació del tercer trimestre. I també es coneixerà la producció industrial italiana del desè mes de l'any.

Finalment, però no menys important, aquest dimecres porta amb si una cita rellevant a l'àmbit empresarial, ja que un dels 'pesos pesants' del mercat espanyol presenta els seus resultats trimestrals: Inditex.

ECONOMIA

Estats Units: decisió de tipus de la Fed (20:00h); IPC i IPC subjacent de novembre (14:30h).

Eurozona: producció industrail d'octubre i nivell d'ocupació del tercer trimestre (11:00h).

Alemanya: índex de preus majoristes (7:00h), i IPC i IPC harmonitzat (8:00h).

Itàlia: producció industrial d'octubre (10:00h).

EMPRESES

Espanya: presentació de resultats del tercer trimestre fiscal (de l'1 d'agost al 31 d'octubre) d'Inditex.

contador