ep la vicepresidenta de asuntos economicos nadia calvino en su comparecencia ante el congreso para
CONGRESO
1,78€
  • 0,05€
  • 2,65%

La vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, acudirà aquest dimecres al Congrés dels Diputats per la fusió entre Bankia i CaixaBank. Concretament, haurà d'explicar com afectarà el sector financer, i el paper que jugarà el FROB en aquesta nova entitat resultant.

La compareixença de Calviño començarà a les 16:00 (hora espanyola) davant la Comissió d'Afers Econòmics de la Cambra Baixa.

Precisament, dijous passat CaixaBank va celebrar una Junta Extraordinària per aprovar aquesta operació, amb la qual preveu convertir-se en el major banc d'Espanya. L'operació suposa l'extinció de Bankia i el traspàs en bloc de tot el seu patrimoni, a títol universal, a la segona.

Després de la seva aprovació, la previsió és que l'absorció es materialitzi durant el primer trimestre del 2021, un cop s'obtinguin totes les autoritzacions reguladores i administratives, i que la integració operativa entre les dues entitats s'executi abans de concloure el proper any.

Finalment, l'equació de bescanvi de la transacció s'ha fixat en 0,6845 accions ordinàries noves de CaixaBank per cada acció de Bankia, amb una prima del 20%. Així, els accionistes de CaixaBank representaran el 74,2% del capital de la nova entitat i els de Bankia, el 25,8%.

L'Estat, principal accionista de Bankia a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) amb el 61,8% de les accions, va injectar 22.424 milions d'euros de diners públics en aquesta entitat per al seu rescat, als quals cal sumar els 1.645 milions injectats a BMN, absorbida per Bankia. En total, el Banc d'Espanya xifra la injecció de diners públics en el grup en 24.069 millions.

Noticias relacionadas

contador